П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Світловодці вшанували пам’ять жертв війни

Світловодці вшанували пам’ять жертв війни

Зранку 22 червня біля пам’ятника невідомому солдату "Вічний вогонь" відбувся мітинг-реквієм, присвячений Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні та 74-й річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.


Цього дня біля меморіалу зібралися представники світловодської спільноти – міський голова Юрій Котенко, секретар міської ради Зінаїда Климчук, депутати міської ради Михайло Литвиненко, Таїса Гончаренко, Надія Прасол, Василь Мороз, представники управлінь виконавчого комітету, ветеранських організацій, громадськість. Учасники мітингу поклали вінки та квіти до Вічного вогню. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять бійців, які віддали у кровопролитній війні найдорожче — своє життя, захищаючи Батьківщину та свій народ.

Ведучі заходу Павло Маліцький та Анна Горбань нагадали: на українських землях війна тривала 1225 днів і ночей, з 22 червня 1941 року по 28 жовтня 1944 року. У кровопролитній битві з фашизмом Україна втратила кожного шостого свого жителя.

"22 червня — одна з найсумніших дат в нашій історії, — наголошували у своїх промовах ведучі — Цей день нагадує нам про всіх загиблих, замучених у фашистській неволі, померлих у тилу з голоду. Сьогодні дуже мало залишилося тих, хто зі зброєю в руках захищав нашу країну. І з кожним роком їх стає все менше, але всі, хто здобув перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління…"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top