Четвер, 28 березня 2024
Корисна інформація

Що треба знати внутрішньо переміщеним особам?

Відповідно до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" у випадку продовження обставин, які спричинили переміщення, термін дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи подовжується на наступні шість місяців, для чого така особа має повторно звернутись за фактичним місцем свого проживання до відповідного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.


Водночас, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року №212 "Про внесення змін до Порядку надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг" для подовження виплати щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, на наступний шестимісячний строк уповноваженому представнику сім'ї необхідно подати заяву про відсутність змін, що впливають на призначення грошової допомоги, та пред'явити довідки всіх членів сім'ї про взяття на облік, строк дії яких подовжено на наступний період, з відміткою територіального підрозділу ДМС України з відміткою про реєстрацію.
Довідка не є дійсною без проставлення на її зворотному боці зазначеної відмітки.

З огляду на вищевикладене, з метою забезпечення належного соціального захисту просимо внутрішньо переміщених осіб, які на даний час знаходяться на території міста Світловодська і у яких спливає термін дії довідки, звернутись до управління соціального захисту населення (вул. Леніна,4 каб.3) для продовження терміну її дії та для надання заяви про відсутність змін для призначення щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, а також Державної міграційної служби України для проставлення відмітки про реєстрацію. У разі відсутності відмітки ДМС всі види соціальних виплат будуть припинені. Крім того, повідомляємо, що адресна допомога для покриття витрат на проживання призначається з дати подання заяви на 6 місяців.

За довідками з зазначеного питання звертатись за адресою: вул. Леніна, 4, каб. 3, тел.: 27660.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top