Четвер, 28 березня 2024
Корисна інформація

Як правильно відключитися від мережі централізованого теплопостачання? Новина з фото

Як правильно відключитися від мережі централізованого теплопостачання?
На це питання шукають відповіді чимало мешканців міста, побоюючись власної неплатоспроможності під час нового опалювального сезону. Бо ж ціна на газ зросла просто шалено! Ми звернулися за консультацією до начальника теплоінспекції СП ТОВ "Світловодськпобут" Нелі Іванівни Печур.


— Чи змінився порядок відключення від мереж централізованого теплопостачання? Як "Світловодськпобут" нині реагує на прагнення людей відмовитися від дорогої послуги?

— Ні, порядок не змінився. Людина, яка хоче припинити отримання наших послуг, повинна звернутися до секретаря Міжвідомчої комісії (УЖКГ, Ірина Скрябіна, вул. Леніна, 4, 3-й поверх, тел.: 2-25-09) з приводу відключення від мереж централізованого теплопостачання. При собі треба мати копії паспорту, ідентифікаційного коду, технічного паспорту на квартиру, документ на право власності. Далі треба визначитися, яке опалення ви хочете встановити — електричне чи газове при наявності технічної можливості. Отримавши дозвіл Міжвідомчої комісії, готуйте документи: копію дозволу; газовий проект або проект на електричне опалення; проект на реконструкцію системи опалення квартири з листом-погодженням організацій, які видали ТУ на підключення будинку; акт відключення будинку в 3-х примірниках, який видає монтажна організація.

Проект на облаштування індивідуальної системи опалення підписується листом-погодженням всіх організацій, які надали свої технічні умови. Зверніться до організацій, які мають ліцензію на виготовлення проектної документації. У Світловодську це комунальне підприємство "Архітектурно-виробниче бюро" (вул.Бойка, 2б тел.: 73949, 72804), УЕГГ (вул. 8 Березня,30, тел.: 33392), фірма "Ефект" (тел.: 28459).

— Хто виконує відключення окремої квартири від ваших мереж? Є практика самостійного відключення чи за допомогою добрих знайомих, і ми вже знаємо, як важко було потім це "узаконити"

— Відповідно до пункту 2.5. Порядку, відключення приміщень від внутрішньобудинкових мереж ЦО і ГВП виконується монтажною організацією, яка має ліцензію на виконання відповідних робіт ("Аква Україна", "Єва", ПП Костенко С.О.). Організація реалізовує проект за участю представника власника житлового будинку або уповноваженої ним особи та власника, наймача (орендаря) квартири (нежитлового приміщення) або уповноваженої ними особи. Роботи з відключення будинку від мереж ЦО і ГВП виконуються у міжопалювальний період.

По закінченні робіт складається акт про відключення квартири від мереж ЦО і ГВП і в десятиденний термін подається заявником до Міжвідомчої комісії на затвердження.

Акт відключення, який надає монтажна організація, що виконала роботи, підписують утримувач будинку, представник монтажної організації і СП ТОВ "Світловодськпобут". Коли у ваших документах будуть стояти 3 печатки, акт подається до Міжвідомчої комісії на затвердження і на цій підставі зупиняється нарахування за послуги теплопостачання. Наголошую, відключення від мереж централізованого опалення проводиться лише при наявності повного комплекту документів. Дозвіл на відключення від мереж ЦО надається при умові встановлення автономного опалення.

Самовільне втручання мешканців в систему опалення призводить до розбалансування системи опалення будинку в цілому.

— Ще одне питання гостро постало між "індивідуальниками" і "Світловодськпобутом" — оплата місць загального користування будинку. Чи плануєте ви привести занадто високий тариф до реального?

— Споживачі, які встановили в квартирі багатоквартирного будинку індивідуальні (автономні) системи опалення, згідно постанови Кабінету Міністрів № 630 від 21.06.2005р., повинні сплачувати послуги з централізованого опалення відповідно до Методики розрахунку кількості теплоти, спожитої на опалення місць загального користування багатоквартирних будинків. Розрахунки ми переглянемо до початку опалювального сезону.

Наші споживачі мають право відмовитися від послуг "Світловодськпобуту", встановити індивідуальне опалення, але отримати дозвіл можна лише при погашенні заборгованості за теплопостачання на момент відключення. Всі споживачі наших послуг повинні розуміти: щоб вчасно отримати газ на наступний опалювальний сезон, ми повинні погасити борги.

За будь-якою консультацією в процесі оформлення документації звертайтеся до теплової інспекції СП ТОВ "Світловодськпобут" за адресою: вул.Леніна, 94, к. 519, 5-й поверх, тел.: 3-39-89. Будемо раді допомогти.
Як правильно відключитися від мережі централізованого теплопостачання?
Як правильно відключитися від мережі централізованого теплопостачання?
Як правильно відключитися від мережі централізованого теплопостачання?

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top