П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Дмитро Дмитришин про нападників, посилення охорони, зарплату і тарифи Новина з фото

Дмитро Дмитришин про нападників, посилення охорони, зарплату і тарифи
Що думає генеральний директор СП ТОВ "Світловодськпобут" Дмитро Дмитришин з приводу інциденту з силовим проникненням на територію підприємства групи нападників?


З таким та іншими запитаннями ми звернулися до названого керівника наступного за неприємною подією дня, 4 червня.

— Дмитре Дмитровичу, Вас не було на підприємстві у момент нападу?

— Так, я був у відрядженні в Кіровограді. Знаючи про це, близько 15-ї години дня три колишні працівника і двоє невідомих осіб проникли на територію підприємства, зламавши замок воріт на центральній прохідній, зайшли до адмінбудівлі і винесли з окремих кабінетів оргтехніку, скориставшись своїми ключами. Є свідки, які бачили, як 2 монітора передавали через паркан.

Охоронці всіляко перешкоджали їм, викликали міліцію. Правоохоронці опитали свідків, склали опис винесеного майна і воно наразі перебуває у слідчому відділенні міліції, як речовий доказ. Порушено кримінальну справу. Сподіваюсь на ретельне розслідування цього вчинку.

Але я більше стурбований тим, що стороннім особам вдалося потрапити на територію режимного підприємства, де проходять газопроводи середнього тиску і будь-яке несанкціоноване втручання може викликати вибух, пожежу, техногенну катастрофу. Сподіваюся правоохоронні органи розберуться в ситуації, що виникла, та притягнуть до відповідальності осіб, які проникли на режимний об'єкт.

Зрозуміло, що ми негайно посилили охорону, щоб у подальшому подібний напад став неможливим.

Дмитро Дмитришин про нападників, посилення охорони, зарплату і тарифи


— Ви працюєте генеральним директором підприємства другий місяць. Як себе почуваєте на новій посаді? Які висновки встигли зробити?

— Підприємство складне. Але повернення Руслана Реута, хорошого спеціаліста, на посаду головного інженера зняло багато проблем з виробництвом. Він все взяв у свої руки і люди його роботою задоволені. Ще один позитивний момент — створено профспілку. 10 людей звільнилися, решта працівників працюють сумлінно, допомагають мені "розрулити" ситуацію, що склалася.

Днями зарплату за квітень і аванс травня перерахуємо на карткові рахунки наших працівників. До речі, така ж ситуація склалася і в теплопостачальних організаціях Кіровограда, Олександрії.

— Борги великі?

— Чималі. Лише населення заборгувало "Світловодськпобуту" за спожите тепло 12,5 млн грн. Є борги в управліннія освіти та інших закладів. Дуже важливо, щоб споживачі розрахувалися за тепло. Хочу запевнити платників, що 85% грошей автоматично підуть саме на оплату газу. За постановою Уряду нам на рахунок потрапить лише 15% від сплаченого, а ми будемо визначатися — виплатити зарплату, купити яхту, "круте" авто чи щось інше. Жартую. Досвід попередників навряд чи стане нам в нагоді.


Дмитро Дмитришин про нападників, посилення охорони, зарплату і тарифи

— Є думка, цілком обґрунтована, що частина боргів "надумана" колишнім керівництвом підприємства…

— На це запитання надасть відповідь аудиторська перевірка, яка вже розпочалася.

— Як просувається підготовка до зими?

— Працюємо за графіком. Гідравлічні випробування виявили порив на теплотрасі в районі будинку №47 по вулиці Леніна. Довелося перекрити дорогу, на жаль. Тож вибачаємося за тимчасові труднощі перед водіями. Намагаємося якнайшвидше виконати ремонтні роботи — зношену трубу замінити предізольованою, яка значно зменшує тепловитрати при транспортуванні теплової енергії від котельні до будинків. Займаємося також ремонтом когенераційних установок.

Дмитро Дмитришин про нападників, посилення охорони, зарплату і тарифи


— І найболючіше для більшості споживачів послуг "Побуту" запитання — що буде з тарифами? Є надія, що вони не збільшаться?

— Говорити про те, що тарифи на теплопостачання не зростуть, неможливо. Ціна на газ зросла у "рази", а газ становить 74% тарифу. Чекаємо на остаточні тарифи від НКРЕ в кінці червня.

— Було багато нарікань на необґрунтовані розрахунки щодо опалення місць загального користування. Чи плануєте Ви переглянути цей "витвір" поганих математиків?

— Так, ми переглянемо ці форми розрахунків найближчим часом.

Дмитро Дмитришин про нападників, посилення охорони, зарплату і тарифи

— І останнє запитання від тих, хто піддається на провокаційні заяви "колишніх": "Я устрою вам второй Алчевск!" тощо. Ви впевнені, що встигнете зробити все необхідне, щоб ми не замерзли взимку?

— Абсолютно впевнений. Висловлюю велику подяку за підтримку небайдужих до нашої ситуації людей.

— Дякую за відверті відповіді і бажаю успіхів!



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top