Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Відео Події

Смерть «Калькулятору» Новина з фото Новина з відео

Смерть «Калькулятору»
Майже 20 років, після розвалу СРСР, світловодці приречено спостерігали, як при повній підтримці Міністерства промислової політики руйнується флагман української електроніки завод "Калькулятор". І ось, нарешті, цьому "державному" підприємству остаточно прийшла смерть. Через пару тижнів тут зостанеться тільки купа щебеню, як після бомбардування.
^ Реклама ^

Мені вдалося дізнатися мобільний телефон (097-925-26-87) представника ліквідатора цього унікального заводу. Ось що Олена, як вона назвалася, представник ліквідатора, повідомила:

"Справу про банкрутство ДП Світловодський завод "Калькулятор" порушено за заявами колишніх працівників заводу ще 1 березня 2004 року. З минулого року ліквідатором ДП "Калькулятор" призначено Балєва Валентина Петровича з м. Первомайська. Він прийняв будівлі та споруди колишнього заводу, які знаходилися в напіврозібраному та напівзруйнованому стані, які згідно технічного висновку мали 4-ту групу аварійності. Це означає, що ніякої можливості тут щось відновити було уже неможливо. Тому залишки заводу були оцінені експертами, визначена їх вартість та виставлені на відкритий продаж з аукціону як будівельні матеріали у вигляді напівзруйнованих будівель, про що було розміщено відповідні оголошення на сайтах Міністерства юстиції України та Вищого господарського суду України. Результати аукціону також розміщено на сайтах Міністерства юстиції України та Вищого господарського суду України. Всі кошти, які отримані від продажу залишків заводу, розподіляються на погашення кредиторської заборгованості підприємства банкрута, в тому числі і на погашення заборгованості по заробітній платі перед колишніми працівниками заводу в порядку черговості, визначеній Законом. За даними затвердженого господарським судом реєстру вимог кредиторів банкрут має заборгованість по заробітній платі перед 1740 особами на загальну суму біля 1 358 000 грн.".


У мене немає ніякої ностальгії по політичному минулому країни, але, як кажуть старі люди, при Сталіні причетні до цього злочину вороги народу з Мінпромполітики уже б у кращому випадку "сиділи".

Нам же, наївним світловодцям, залишається тільки надіятися, що теперішнє будівельне звалище майже в центрі міста буде засіяне травкою, а в 100 метрах від нього виросте прекрасний "Андрушкін" пляж.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top