Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Якість питної води та води з пляжів у Світловодську

Якість питної води та води з пляжів у Світловодську
Якість питної води: відділом держсанепіднагляду у Світловодському районі сумісно з фахівцями Світловодського районного лабораторного відділення періодично здійснюються моніторингові дослідження якості питної води, що подається населенню міста водогоном СВКГ ОКВП "Дніпро-Кіровоград".
^ Реклама ^

Станом на 9 червня за даними проведених санітарно-хімічних та бактеріологічних досліджень вода, яку споживають світловодці зі своїх кранів знаходиться в межах діючого державного стандарту. Однак, враховуючи спекотні погодні умови, з метою профілактики гострих кишкових інфекцій, рекомендуємо перед вживанням кип’ятити воду не менше 5 хвилин.

Якість води з пляжів: з настанням оздоровчого сезону відділ держсанепіднагляду у Світловодському районі сумісно з фахівцями Світловодського районного лабораторного відділення знову розпочали моніторингові дослідження якості води з місць масового відпочинку населення. У 2015 році моніторинговий нагляд заплановано здійснювати за трьома пляжами: міським на озері Довгому, в районі Андрушчиного Яру та в районі смт Власівка. 20 травня поточного року проведено відбір та лабораторні дослідження на бактеріологічні показники з двох пляжів – міського та в районі Андрушчиного Яру. За результатами досліджень проба води з міського пляжу не відповідала вимогам діючого стандарту. На даний час знаходяться в роботі проби води, відібрані з озера Голубого. Щодо санітарно-технічного стану пляжів на сьогодні жоден з них не отримав санітарного паспорту. При цьому на території міського пляжу та місця денного відпочинку в районі озера Голубого проводяться відповідні роботи для його отримання.

Відділ держсанепіднагляду у Світловодському районі і надалі буде інформувати населення міста про якість питної води та води з пляжів.

Т. в. о. начальника відділу
Тетяна Кривошея

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top