Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Фоторепортаж ТРК ''Веселка'' Культура

Хореографічний фестиваль «Барви рідної землі» набирає обертів Новина з фото Новина з відео

Хореографічний фестиваль «Барви рідної землі» набирає обертів
6 червня у Світловодську відбувся V ювілейний хореографічний дитячо-юнацький регіональний фестиваль "Барви рідної землі".
^ Реклама ^

У цьому році його учасниками стали 18 хореографічних колективів з різних куточків Кіровоградщини, у тому числі 11 зі Світловодська. Для участі у фестивалі до нашого міста прибули колективи з Олександрії, Олександрійського, Онуфріївського, Світловодського районів та Власівки. Усього – 432 учасника віком від 4-х до 23-х років.

Ювілейний фестиваль-конкурс був організований міським управлінням культури і туризму міськвиконкому за сприяння міської влади та підтримки народного депутата Олеся Довгого, тож, учасників фестивалю вітали міський голова Юрій Котенко, помічник народного депутата Антон Пустовой та начальник управління культури Надія Клокар. Левову частку підготовки фестивалю взяв на себе міський Палац культури на чолі з директором Ларисою Ляшенко — це і розміщення конкурсантів, і їх забезпечення яскравими фестивальними хустинками, і прикрашення сцени тощо. З нагоди фестивалю було випущено кольорові буклети, які отримали учасники проекту.

Упродовж трьох годин на яскраво прикрашеній сцені міського Палацу культури відбувалося масштабне танцювальне дійство. Яких лишень танців не побачили глядачі завдяки талантам та майстерності учасників фестивалю! Тут були класичні танці і балет, хіп-хоп і сучасні хореографічні композиції, національні танці та танці народів світу — усього близько чотирьох десятків різноманітних конкурсних та позаконкурсних номерів.

Організатори фестивалю вперше оцінювали виступи учасників регіонального фестивалю, який відтепер став фестивалем-конкурсом. Аналізуючи його результати, голова конкурсного журі Надія Клокар відзначила високий рівень представлених у цьому році колективів:

"Енергетика у залі просто зашкалювала! Фантазія хореографів безмежна! Усі представлені на конкурс хореографічні композиції — неповторні й унікальні. Хочеться відзначити і гарні костюми учасників фестивалю, і добре підібраний музичний супровід. Взагалі, майже всі виступаючі дотримались вимог відповідності сценічного образу хореографічній композиції, її тематиці та задуму".


Отже, за рішенням конкурсного журі, було визначено переможців фестивалю-конкурсу. У різних номінаціях та вікових групах ними стали: хореографічний колектив "Авантюрин" Олександрійського Будинку культури (керівник Наталія Козинець), "Водограй" Світловодської дитячої школи мистецтв (керівник О. Макогон), "Веснянка" Світловодської дитячої школи мистецтв (керівник Н.Коломієць), "Мікс Dance" Світловодського МПК (О.Шерстюк), "Світоч" Власівського БК (керівник А.Педько, балетмейстер А.Коваленко), "Вікторія" ЦДЮТ при Користівській ЗОШ (керівник В.Швець), "Вогник" Світловодського МПК (керівник О. Макогон), балетна студія "Дюймовочка" (керівник Н.Коломієць), "Тандем" Світловодського МПК (керівник Н.Шейченко), "Вірні друзі" Успенської ЗОШ (керівник Г.Салангіна), "Мрія" Камбурліївського сільського БК (керівник О.Агофонова), "Веселка" Світловодського МПК (керівник М.Підгорний), "Радість" Попельнастівського БК (керівник Т.Білик), "Фантазія" Федірської школи (керівник Г.Білоусова), "4 lifes" Власівського БК (керівник А.Педько, балетмейстер А.Коваленко), школа східного танцю "Жасмин" (керівник О.Мамонтова), клуб любителів танцю "aDvANCE" Світловодського МПК (керівник М.Підгорний).

Усі переможці отримали грамоти управління культури та гарні витончені статуетки на пам’ять про цьогорічні "Барви рідної землі".

Завершилося свято спортивно-ігровою розважальною програмою та туристичним квестом "Солодке дерево". Впевнені, що V хореографічний регіональний фестиваль "Барви рідної землі" запам’ятається його учасникам та глядачам надовго.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top