Четвер, 28 березня 2024
Добрі справи

Охочі допомогти міні-притулку для собак, відгукніться!

Охочі допомогти міні-притулку для собак, відгукніться!
Публікації, в яких піднімалися теми бродячих собак та створення притулків для тварин, знайшли відгук серед населення. Як з’ясувалося, у селищі Власівка є активісти, котрі власними силами вже створили міні-притулок, але через певні економічні складнощі його стало важко утримувати. Тож вони звертаються до усіх небайдужих з проханням допомогти.


Про міні-притулок нам розповіли його засновники — Наталія Головко та Марина Нестерчук, які нещодавно завітали до редакції. Його історія розпочалася 6 років тому, коли на вулиці підібрали перше маленьке цуценя, що могло розміститися на долоні, його назвали Чаком. З часом кількість тварин зросла і родина Головків придбала дачу в садовому товаристві спеціально для їх утримання, а чоловік Наталії Максим створив сайт https://prijut.wix.com/saveanimal, де розповідає про кожного зі своїх улюбленців, а також їх потреби.

"Раніше у нас був свій бізнес і великих проблем з годуванням та лікуванням собак не було, — розповіла Наталія Головко, — але життєві обставини змінилися: народилася дитина, чоловік залишився без роботи, тож утримувати тварин, а зараз у нас 8 собак, стає дедалі важче. Ще одна проблема — відсутність огорожі на дачі, сусіди часто скаржаться на гавкіт та говорять, що собаки їм заважають. Випустити тварин ми не можемо, бо відчуваємо відповідальність за кожну з них, тому і вирішили звернутися до небайдужих людей. Ми будемо вдячні за будь-яку допомогу, навіть, якщо це буде мішок крупи чи інші продукти харчування".


За словами Натілії та Марини, у них вже є певний досвід та знання з утримання тварин, тому, зважаючи на актуальність питання, вони могли б створити і більший притулок, але для цього їм потрібна підтримка влади та фінансування. Також потрібна територія, де можна було б зробити вольєри, хоча б на 20 собак, а також люди для охорони, годування та лікування тварин.

"Можна було б запобігти неконтрольованому розмноженню собак, адже останнім часом це стало справжньою проблемою. Ми хочемо стерилізувати собак, надівати на них ошийники та проводити роз’яснювальну роботу серед населення, що стерилізовані собаки не агресивні і не будуть розмножуватися. Тобто, ми хочемо створити такий притулок, щоб пролікувавши тварину, знову випускати її у природне середовище", — наголосила Наталія Головко.


Дівчата переконані, що знайдуться добровольці чи волонтери, які підтримають ідею створення такого притулку, до речі, вже є люди, готові допомагати транспортом. Сподіваються активістки й на підтримку чиновників, говорять, будуть звертатися до міського голови та УЖКГ. А охочі надати будь-яку допомогу можуть телефонувати за номером: 096 230 47 53.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top