Вівторок, 16 квітня 2024
Корисна інформація

Як продовжити життя газового обладнання?

Як продовжити життя газового обладнання?
На сьогоднішній день в країні спостерігається справжній бум по встановленню різного опалювального обладнання, що використовує в якості палива природний газ. Адже газ залишається самим розповсюдженим та самим екологічно чистим видом палива.


У зв’язку з великою кількістю марок газових котлів імпортних і вітчизняних, конвекторів, кожен потенційний клієнт, перед тим як віддати кругленьку суму за придбання, встановлення та введення в експлуатацію, задасть собі питання:

"А на скільки, це технічне диво надійно і скільки за часом воно безаварійно пропрацює?"


Ось тут і постає питання: сервісне обслуговування газових котлів — чи потрібне воно? Сервісне обслуговування включає багато технологічних операцій, які продовжать термін експлуатації обладнання та системи. До них відносяться: профілактичні огляди перед черговим опалювальним періодом, вимірювання параметрів електроживлення і перевірку параметрів захисту від ураження електричним струмом, чистка форсунок, проведення замірів тиску газу в системі, перевірка робочих параметрів газового котла, а також стан і працездатність запобіжного клапана. Так, можна самому, переглянувши пару роликів в мережі Інтернет, зробити деякі незначні роботи з сервісного обслуговування опалювального обладнання. Проте, скільки це пропрацює, одному Богу відомо.

Як видно, сервісне обслуговування газових котлів включає в себе цілий перелік робіт, які вимагають високої кваліфікації працівників сервісної компанії. Навіть по закінченню гарантійного терміну експлуатації, сервісне обслуговування газових котлів запобігає великій кількості поломок обладнання, що істотно заощаджує гроші клієнта.

Виходячи з вище викладеного, Світловодське управління по експлуатації газового господарства пропонує укласти договір на сервісне обслуговування опалювального обладнання закордонного (288,02* грн. на рік) та вітчизняного виробництва (164,79* грн. на рік). Роботи виконують висококваліфіковані спеціалісти, які мають дозвіл та чималий досвід робіт. Як кажуть, легше попередити, ніж потім ремонтувати коштовне обладнання, або взагалі міняти на нове.

Не зайвим буде нагадати також, що процес роботи газового обладнання з водяним контуром (опалювальних котлів та проточних водонагрівачів), включає в себе нагрівання води в теплообміннику. До складу води входить багато хімічних сполук. Деякі з них при нагріванні можуть осідати на внутрішніх стінках теплообмінників, погіршуючи при цьому продуктивність газового приладу. Щоб уникнути цієї проблеми, потрібно своєчасно проводити профілактичну промивку теплообмінників.

При виконанні цих робіт виконується видалення накипу та сторонніх включень, які можуть бути присутніми в теплообміннику. Роботи виконуються з демонтажем теплообмінника, в спеціально відведеному приміщенні, в зв’язку з можливим викидом речовини, яка використовується для промивки, та парів, що утворюються при взаємодії накипу та кислоти. Як показує досвід, після цієї процедури значно покращується якість роботи газового приладу, збільшується проток води через теплообмінник та температура води відповідає заданій, зменшуються витрати газу що, погодьтеся, в теперішній час, дуже важливо.

Вартість робіт з промивання для теплообмінника газової колонки складає 245 грн.*, для теплообмінника газового котла — 341 грн.*

Укласти договір на сервісне обслуговування опалювального обладнання та замовити роботи з промивання для теплообмінника можна замовити, звернувшись до служби ВБО Світловодського УЕГГ особисто з понеділка по п’ятницю з 8:00 до16:00, або за телефоном 2-43-76.

* — ціни вказані станом на 20.03.2015 р.

Ігор Момот,
майстер служби ВБО.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top