П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Маршрутка №14 возитиме пасажирів майже до порогів Пенсійного фонду та поліклініки ЦРЛ

18 березня відбулося чергове засідання виконкому, на якому було опрацьовано близько 40 питань порядку денного. Коротко – про ті, що можуть бути цікавими для більшості світловодців.


Допомога захисникам України та їхнім родинам

Олена Балюк, начальник управління соціального захисту населення повідомила про надання матеріальної допомоги захисникам Вітчизни та їхнім родинам. На часткову компенсацію житлово-комунальних послуг сім’ям учасників виділяється по 100 грн., родинам поранених та загиблих — по 150 грн., на компенсацію вартості харчування дітям, батьки яких є учинками АТО, також по 100 грн., усім допомога — адресна.

Родинам загиблих воїнів виділяється з обласного бюджету 10 тис. грн., з місцевого — 2 тис., пораненим (їх двоє) — 5 тис. грн., з обласного, 1 — з місцевого.


У школярів – канікули

Члени виконкому одноголосно ухвалили рішення про дострокове припинення опалювального сезону у закладах освіти, крім дитячих садочків. З метою економії грошей, канікули цього року розпочинаються раніше — 20 березня. Відповідно, опалення цього дня буде припинено, а через тиждень стане зрозуміло, запускати його знову чи, можливо, вдасться обійтися весняним теплом.


Ритуальні товари продаватимуться по вулиці Леніна, 108 (за павільйонами)

Вдруге членам виконкому довелося обговорювати питання дислокації виїзної торгівлі товарами ритуальної групи. Минулого разу підприємцям затвердили місце роботи по вулиці Леніна, 108 (за павільйонами), але воно їм, бачте, не подобається і вони хочуть торгувати біля будинку №106 по вулиці Леніна. Коли до розмови запросили представника цієї групи підприємців, то він уже просив місце біля Райлікарні. Як присутні не переконували чоловіка, мовляв, люди, які шукатимуть цей товар, обов’язково вас знайдуть у будь-якому місці, виставляти ж поряд з лікарнею ритуальний асортимент неетично щодо людей, які йдуть до лікарні, щоб одужати… Не відомо, чи переконали аргументи членів виконкому іншу сторону, але дозволу на торгівлю деінде, крім як за павільйонами, їм не дали.


Маршрутка №14 возитиме пасажирів майже до порогів Пенсійного фонду та поліклініки ЦРЛ

Тривалим було й обговорення питання відкриття нового міського автобусного маршруту №14 "Завод "Скло" — вул. 8 Березня (магазин "Рагу") — завод "Скло" строком на три місяці, який запропонував обслуговувати приватний підприємець Віктор Макаров. Аргументи "за" — треба вітати створення конкурентного середовища у транспортній сфері, адже їхні послуги станом на сьогодні не бездоганні, аргументи "проти" — 80% маршруту перекривають інші маршрути. Зрештою, більшість проголосувала за його відкриття.

Отож, з понеділка, 23 березня, 6 одиниць транспорту здійснюватимуть перевезення пасажирів за таким маршрутом: кінцева завод "Скло" — вул. Богдана Хмельницького — підйом по вулиці Суворова, проїзд повз спорткомплекс, поліклініку, виїзд на вулицю Леніна, парк, Обеліск, за вулицею Калініна поворот до пенсійного фонду (вулиця Димитрова), рух по вулиці 9 Січня, вулиця 8 березня (кінцева). Інтервал руху — 10 хвилин, тариф — як і для всіх — 3 грн. 50 коп.


Ряди топонімічної комісії поповнилися новими обличчями

Члени виконкому також погодилися, аби до складу топонімічної комісії увійшли Микола Середенко (вчитель історії та народознавства, юрист, член молодіжної громадської ради та громадської ради з питань розвитку туризму при Кіровоградській ОДА) та члени ГО "Світла вотчина": Андрій Москаленко, Анатолій Дубовик, Валентина Кучер.

Нагадаємо, комісію створено з метою попереднього вивчення і підготовки для розгляду Світловодською міською радою питань з найменування, перейменування площ, вулиць, провулків, інших об’єктів міського середовища, питань про увічнення пам’яті видатних діячів та подій шляхом встановлення пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дощок у Світловодську.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top