П’ятниця, 19 квітня 2024
Корисна інформація

У Світловодському газовому господарстві безпека — на першому місці! Новина з фото

У Світловодському газовому господарстві безпека — на першому місці!

У випадку непідконтрольного виходу газу з системи газопостачання газ обертається в одну з самих небезпечних загроз, яка може в будь-який час спричинити трагічні наслідки, в тому числі призвести до загибелі людей та знищення матеріальних цінностей. Тому в складі кожного міського газового господарства завжди створюється аварійно-диспетчерська служба.


В її обов’язки входить локалізація та ліквідація аварійних ситуацій, безаварійне та безперебійне забезпечення газопостачання населенню.

Аварійно-диспетчерська служба (АДС) своєю назвою підкреслює ту ситуацію, в якій постійно протікає її виробничий процес.

Локалізація та ліквідація аварійних ситуацій, отримання і виконання аварійних викликів — основні обов’язки аварійно-диспетчерської служби.

Аварійно-диспетчерська служба Світловодського УЕГГ ліквідує аварійні ситуації та витоки газу на міських газопроводах, спорудах на них, в житлових будинках, установах, комунально-побутових підприємствах, підтримує в газових мережах заданий режим тиску, цілодобово приймає заявки від абонентів на усунення витоків газу.

У Світловодському газовому господарстві безпека — на першому місці!

Аварійно-диспетчерська служба Світловодського УЕГГ працює цілодобово, включаючи вихідні і святкові дні. В склад кожної чергової зміни входить: диспетчер, слюсар 4-5 розрядів, водій-слюсар.

В цілях організації чіткої та безперебійної роботи служби, а також підтримання її виробничого потеціалу на гідному рівні, кожен рік проводиться виробничо-технічне навчання працівників аварійно-диспетчерської служби та здача обов’язкових іспитів в об’ємі виконуваних робіт згідно вимог Правил безпеки систем газопостачання України.

З працівниками кожної зміни аварійно-диспетчерської служби щомісяця проводяться тренувальні заняття згідно з графіком локалізації і ліквідації аварійних ситуацій в газовому господарстві, також один раз на шість місяців тренувальні заняття проводяться спільно з оперативними службами міста (ДНРЧ-17 ТУ МНС у Кіровоградській області, міліції, швидкої медичної допомоги, СП ТОВ "Світловодськпобут", Світловодський РЕМ, Світловодське ВКГ ОКВП "Дніпро-Кіровоград").

У Світловодському газовому господарстві безпека — на першому місці!

АДС Світловодського УЕГГ, також виконує профілактично-технічне обслуговування газового обладнання, приймає заявки від населення на ремонт газового обладнання.

Проведення робіт з технічного обслуговування газового обладнання здійснюється спеціалізованою організацією на підставі договорів, які передбачають виконання робіт відповідно до графіка, але не рідше 1 разу на 3 роки. Процедура технічного обслуговування включає в себе наступні заходи:

1. Слюсарі візуально перевіряють цілісність, відповідність нормативним вимогам внутрішньобудинкових мереж і правильність установки газового обладнання, а також — наявність вільного доступу до газових приладів.

2. Фахівці дивляться також на кріплення і забарвлення газопроводу. Якщо він не пофарбований або пофарбований досить давно, є ризик утворення іржі. Перевіряють працівники і мастило вимикаючих пристроїв, а якщо є димоходні котли, колонки наявність тяги. Крім того, співробітники АДС СУЕГГ проводять інструктаж споживача про безпечне використання газового обладнання. Слюсар звітує і несе відповідальність за кожну перевірену їм квартиру. Якщо у споживача є обгрунтовані скарги на недостатньо добре проведену перевірку, призначається повторне технічне обслуговування.

3. По закінченню робіт слюсар проводить інструктаж споживачеві. Оплата наданих послуг не здійснюється.

Роботи, не передбачені договором (заміна газового обладнання, а також вузлів і деталей до нього, поточний капітальний ремонт газопроводів, газових приладів), виробляються за заявкою абонента за додаткову плату.

На протязі 2014 року АДС СУЕГГ отримано 1569 аварійних викликів. Основна кількість аварійних викликів пов’язана з неправильним користуванням газовими приладами в побуті. Самовільне встановлення та заміна газових приладів, або залучання до такої роботи сторонніх осіб, призводить до витоків газу та появи аварійної ситуації. Пам’ятайте, концентрація лише 5-15% газу в повітрі може призвести до вибуху! Всі роботи пов’язані з заміною газового обладнання повинна виконувати спеціалізована організація.

АДС Світловодського УЕГГ ліквідує аварійні ситуації, без виконання ремонтних робіт.

У Світловодському газовому господарстві безпека — на першому місці!

Звязок з Аварійно-диспетчерською службою Світловодського УЕГГ, підтримується цілодобово за черговими телефонами: — 104 (з мобільного безкоштовно), та телефон "Гарячої лінії ВАТ Кіровоградгаз" — (05236) 2-53-04. Всі телефоні переговори з абонентами записуються спеціальним обладнанням, з визначенням номеру абонента.

Шановні споживачі, убезпечте себе і своїх близьких, дотримуйтесь Правил користування газом у побуті і своєчасно проводьте технічне обслуговування газового обладнання.

Начальник АДС Світловодського УЕГГ
Величко І.В.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top