Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

До перейменування вулиць у Світловодську зроблено перший крок

29 січня відбулося перше засідання топонімічної комісії, створеної рішенням міськвиконкому від 20 січня 2015 року з метою найменування, перенайменування вулиць, увічнення героїв, видатних діячів та подій тощо.
^ Реклама ^

Присутні обговорили та узгодили організаційні та процедури моменти, а також розглянули перше звернення громадян. Воно стосується увіковічення пам’яті Анатолія Тузовського, колишнього директора заводу чистих металів, Почесного громадянина Світловодська. Анатолій Михайлович помер 25 років тому, але люди досі його згадують лише теплими словами і хочуть, аби одна з вулиць носила його ім’я. Пропозиція комісії перейменувати вулицю Тельмана або Чубаря на вулицю імені Тузовського. Звісно, це питання тепер має обговорити громада і лише після цього відповідне рішення буде прийнято на сесії.

Сергій Батяшов запропонував алею від вулиці Єгорова до Вічного вогню назвати "Алеєю Слави" на честь всіх, хто останнім часом загинув за незалежність України.

Сергій Гайдук вніс пропозицію обговорити з громадою питання перейменування вулиць Проектних, яких у місті 8, і присвоїти їм назви затоплених сіл. Поки що громадськість має обміркувати назву "вулиця Воронівська" замість "Друга Проектна".

Не залишилося поза увагою комісії й питання перейменування вулиць на честь героїв, які загинули в зоні АТО, але наразі це питання потребує додаткової підготовки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будемо перейменовувати вулиці у Світловодську?

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top