Субота, 20 квітня 2024
Освіта

Особливості зовнішнього незалежного оцінювання-2015 Новина з фото

Особливості зовнішнього незалежного оцінювання-2015

Реєстрація абітурієнтів та випускників шкіл для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, що розпочалася 5 січня триватиме до 20 лютого. Цього року на охочих вступити у вищі навчальні заклади очікує кілька нововведень, про які нам повідомив головний спеціаліст управління освіти Світловодського міськвиконкому Сергій Добролевський.


У 2015 році для вступу до вищого навчального закладу абітурієнти подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) лише 2015 року, сертифікати минулих років у новій вступній кампанії не зараховуються.

Одна з особливостей проведення ЗНО цього року полягає в тому, що розпочнеться воно ще під час навчальних занять у квітні. Тобто результати тестів з української мови та літератури зараховуватимуться, як результати ЗНО для вступу у вищі навчальні заклади і як результати ДПА і вноситимуться в додаток до атестатів випускників 11-х класів. Навіть якщо випускник не планує вступати до вузу, ЗНО з цього предмета потрібно складати.

Кожен абітурієнт має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Якщо раніше потрібно було вибрати якусь одну іноземну мову, то зараз можна вибрати кілька мов, бо тести складатимуться у різні дні.

Ще одне нововведення абітурієнти складатимуть тести ЗНО з української мови і літератури та математики двох рівнів складності базового і поглибленого. Діти самі визначатимуть, який рівень складності слід обрати, в залежності від правил прийому в той чи інший вищий навчальний заклад і вказати це в реєстраційній картці учасника ЗНО.

За словами Сергія Анатолійовича, цього року базу даних формують навчальні заклади. У кожній школі є відповідальний за реєстрацію учасників ЗНО, який збирає та формує документи від абітурієнтів. Звісно, дитина може самостійно підготувати перелік документів та надіслати їх до Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти. Випускники минулих років також можуть реєструватися у шкільних закладах або звернутися до управління освіти.

Стартує ЗНО 24 квітня тестуванням з української мови і літератури. Тести з інших предметів розпочнуться у червні:
- французька мова 3 червня;
- німецька мова 5 червня;
- іспанська мова 8 червня;
- англійська мова 10 червня;
- математика 12 червня;
- російська мова 15 червня;
- біологія 17 червня;
- історія України 19 червня;
- фізика 22 червня;
- географія 24 червня;
- хімія 26 червня.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top