Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Авто

Андрій Волощук — т.в.о. начальника міського відділу ДАІ про вчорашні ДТП

Середа, 14 січня 2015 року запам’ятається багатьом світловодцям не лише радісним щедруванням та колядуванням, а й кількома дорожньо-транспортними пригодами, що сталися на вулицях Українській, Калініна, Миру через ожеледицю і людську безвідповідальність. Сьогодні, як ми і домовлялися, тимчасово виконуючий обов'язки начальника міського відділу ДАІ, капітан міліції Андрій Волощук коротко прокоментував пригоди.
^ Реклама ^

За словами правоохоронця, ДТП за участі трьох автомобілів, що відбулася на вулиці Калініна, на щастя обійшлася без жертв. Один потерпілий чоловік, 1962 року народження, робітник "Житлосвіт-2012", який знаходився у кузові Москвича ИЖ-2715, отримав першу медичну допомогу у центральній районній лікарні. У госпіталізації потреби не було, тож лікується вдома за рахунок винуватця ДТП, водія BMW X5 – відомого 35-річного підприємця. Претензій до останнього не має.

ЗА ТЕМОЮ: ДТП за участі трьох автомобілів відбулася на вулиці Калініна у Світловодську

Також винуватець ДТП добровільно відшкодував витрати на ремонт Москвича ИЖ-2715 та ВАЗ 2110. Але ці дії не звільняють його від відповідальності, стверджує Андрій Волощук. Справу внесено до Єдиного Реєстру Досудових Розслідувань. Після проведення певних слідчих дій її буде передано до суду. Водій відповість і за скоєну ДТП, і за те, що зник з місця пригоди. Чоловік заявляє, що злякався.

ДТП, що сталася ввечері на вулиці Миру, коли РАФ 2203 врізався в паркан приватного житлового будинку №124 і частково його зруйнував, також задокументували інспектори ДАІ. Водій РАФ 2203 вже сьогодні поновив паркан і відшкодував господарці всі витрати. Тобто конфлікт уладнали мирним шляхом.

ЗА ТЕМОЮ: Чергова ДТП сталася у Світловодську — "Рафік" проти паркану

Користуючись нагодою, капітан міліції Андрій Волощук радить водіям використовувати "Повідомлення про ДТП" або Європротокол і нагадує, що цей спосіб швидкого вирішення проблем на дорозі можна використовувати у разі, якщо:
- учасники дорожньо-транспортної пригоди мають поліси страхування цивільно-правової відповідальності;
- відсутні травмовані та загиблі люди;
- обидва учасники дорожньо-транспортної пригоди згодні на використання європротоколу;
- у водіїв відсутні ознаки алкогольного та наркотичного сп’яніння.

ЗА ТЕМОЮ: До уваги водіїв! Особливості та умови складання європротоколів

У разі правомірного використання європротоколу, учасники ДТП можуть не викликати працівників Державтоінспекції та звільняються від адміністративної відповідальності. Таким чином, у інспекторів ДАІ буде більше часу на контроль за дорожнім рухом, а учасникам ДТП не доведеться чекати рішення суду місяць-півтора, наголошує Андрій Волощук.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top