Субота, 20 квітня 2024
Спорт

Знай наших! Школярі з Федірок — Чемпіони України з хортингу! Новина з фото

Знай наших! Школярі з Федірок — Чемпіони України з хортингу!

13-14 грудня 2014 р. у Броварах, що під Києвом, відбулися дуже цікаві Всеукраїнські спортивні змагання з хортингу: кубок України серед чоловіків та жінок та Чемпіонат України серед кадетів та кадеток (14-15 років).


У цих змаганнях взяли участь спортсмени 12 областей та міста Києва. Успішно виступила збірна команда Кіровоградської області. У її складі було і 9 хортингістів Світловодщини, вихованців військово-патріотичного клубу хортингу (ВПКХ) "Козак" із села Федірки.

Так у розділі "Одиночні показові виступи" перемогли мешканці села Федірки 11-класник Глинської ЗОШ Валерій Панов, його однокласниця Анжела Садовнича стала другою, пропустивши вперед свою землячку Тетяну Волошину, нині ученицю Світловодського ПТУ №5.

Володарями Кубку України у розділі "Командний показовий виступ" стала старша група ВПКХ "Козак".

Чемпіонами України серед кадетів і кадеток в цьому ж розділі стали козаки молодшої групи Настя Скоренцова, Яна Левченко, Олександра Сергієнко, Станіслав Шеляшко, Сергій Воробйов та Олесь Амбросов.

У "Парних показових виступах" першість здобули учні Глинської ЗОШ, мешканці цього ж села Сергій Воробйов та Станіслав Шеляшко.

Юні спортсмени Федірок, одного з найвіддаленіших сіл Світловодщини, уже на протязі кількох років успішно виступають на багатьох змаганнях з хортингу. Вони залучають до занять цим виключно українським видом спорту своїх однолітків із сусіднього села Глинськ, виступають з показовими виступами на різноманітних громадських заходах, пропагують здоровий спосіб життя. Все це завдяки ентузіазму їх керівника, директора сільського Будинку культури Анатолія Скоренцова. Йому слово:

— Для більш активної пропаганди хортингу, на жаль, хронічно не вистачає коштів, в тому числі і у держави — каже Анатолій Скоренцев. — Тому члени ВПКХ "Козак" та їх батьки висловлюють подяку спонсорам, які дбають про майбутнє нашої держави і надають фінансову допомогу для поїздок та участі у змаганнях. А найбільше — Любові Замковій, депутату Олександрійської районної ради, мешканцю с. Глинськ Анатолію Дерев’янку, Світловодському підприємцю Володимиру Грушці та президенту Кіровоградської обласної федерації Хортингу Валерію Вєхтєву. А щодо моїх вихованців — вони молодці! Впевнений, що дітей з наших Федірок та Глинська, які стали Чемпіонами України, чекає велике майбутнє.

Знай наших! Школярі з Федірок — Чемпіони України з хортингу!

Знай наших! Школярі з Федірок — Чемпіони України з хортингу!
Президент Федерації хортингу в Україні Едуард Єременко (зліва) та Анатолій Скоренцев

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top