П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Віялові відключення електроенергії обурюють владу і громаду Світловодська

Днями переконалася на власні очі, що столиця України потопає у рекламних вогнях, фасади окремих багатоповерхівок знизу і догори випромінюють яскраве світло. У цей же час громада Світловодська, як і інші провінційні міста, але від цього не легше, живе у суцільній темряві.


Національна енергетична компанія "Укренерго" з 1 грудня застосувала графік аварійних відключень. Головна причина поновлення практики 90-х років — дефіцит вугілля з-за бойових дій, який призвів до того, що на складах ТЕС немає достатньої кількості палива для виробництва електроенергії.

Згідно з останніми даними, дефіцит потужності в енергосистемі по Україні становить від 1500 МВт до 3 000 МВт. Це споживання двох таких міст, як Київ, або близько 10% від загального обсягу споживання.

Світловодська міська рада направила листа за підписом міського голови Котенка Ю.М. міністру енергетики та вугільної промисловості України Демчишину В.В., голові правління ПАТ "Кіровоградобленерго" Стрюченку О.М., начальнику Світловодського РЕМ Брайку С.В., у якому висловила невдоволення щодо аварійних відключень електроенергії.

У листі, зокрема повідомляється про таке. Понад 200 звернень та скарг на дії енергетиків надійшло за період віялових відключень від громадян міста на адресу Кіровоградського контактного центру та міського голови Світловодська. Люди пишуть про пошкоджену побутову техніку, неможливість займатися побутовими справами, ефективно навчатися і виконувати свою роботу. Безсистемне відключення електроенергії в адмінбудівлях робить неможливим виконання функцій, покладених на міську раду та її виконавчий комітет. Це призводить до соціальної напруги, наслідки якої можуть стати непередбачуваними.

Міська рада вимагає від міністра і керівників "Кіровоградобленерго" сприяти безперебійному енергозабезпеченню міста Світловодська.

СЮЖЕТ: Відключення електроенергії у Світловодську

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top