П’ятниця, 29 березня 2024
Події

Руководителей "Житлосвіт 2012" и "Житлосервіс 2012" восстановил на работе суд (ОБНОВЛЕНО) Новина з фото

Руководителей "Житлосвіт 2012" и "Житлосервіс 2012" восстановил на работе суд (ОБНОВЛЕНО)

Как мы сообщали, 18 июня руководители коммунальных предприятий "Житлосвіт 2012" и "Житлосервіс 2012", депутаты горсовета Никита Письменный и Евгений Кармалита по представлению прокуратуры и по рекомендации горисполкома мэром Светловодска Юрием Котенко были уволены с работы.


Как сообщил нашему изданию Евгений Кармалита, они с Письменным обратились в Светловодский суд с иском о восстановлении на работе. Местный суд отказал в удовлетворении исковых требованиях. А вот Апелляционный суд Кировоградской области, 11 декабря признал увольнение незаконным, отменил решение Светловодского суда и восстановил Никиту Павловича и Евгения Николаевича на работе. Так что, возможно, Новый 2015 год Никита Письменный и Евгений Кармалита встретят на своих новых старых рабочих местах. Правда, пока еще неизвестно, кто им выплатит компенсацию за полугодовой вынужденный прогул.

Апеляційний суд Кіровоградської області
№ провадження 22-ц/781/2799/14
Головуючий у суді І-ї інстанції Гармаш Т. І.

Спори, що виникають із трудових правовідносин
Доповідач Кодрул М. А.

РІШЕННЯ
Іменем України
(вступна і резолютивна частини)

11.12.2014 року колегія суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Кіровоградської області у складі:
головуючого судді: Кодрула М.А.
суддів: Суржика М.М., Потапенка В.І.
за участю секретаря: Донець А.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Кіровограді цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до комунального підприємства „Житлосвіт 2012", виконавчого комітету Світловодської міської ради, Світловодської міської ради, Світловодського міського голови Котенка Юрія Миколайовича про визнання незаконним та скасування розпорядження про розірвання контракту, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди, за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 30 вересня 2014 року,-

Керуючись ст. ст. 303, 304, 307, 309, 313-319 ЦПК України, колегія суддів судової палати,

ВИРІШИЛА:

Апеляційну скаргу ОСОБА_2 задовольнити частково.

Рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 30 вересня 2014 року скасувати та ухвалити нове рішення.

Позов ОСОБА_2 до комунального підприємства "Житлосвіт 2012", Світловодського міського голови Котенка Юрія Миколайовича про визнання незаконним та скасування розпорядження про розірвання контракту, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди задовольнити частково.

Визнати незаконним та скасувати розпорядження Світловодського міського голови № 166-к від 18 червня 2014 року "Про розірвання контракту з ОСОБА_2 та його звільнення з посади директора КП "Житлосвіт 2012".

Поновити ОСОБА_2 на посаді директора комунального підприємства "Житлосвіт 2012" з 18 червня 2014 року.

Стягнути з комунального підприємства "Житлосвіт 2012" на користь ОСОБА_2 середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 58691,05 грн., який обрахований без вирахування податків та інших обовязкових платежів.

Стягнути з комунального підприємства "Житлосвіт 2012" на користь ОСОБА_2 у відшкодування завданої йому моральної шкоди 500 грн.

У позовних вимогах ОСОБА_2 до виконавчого комітету Світловодської міської ради, Світловодської міської радита у іншій частині позовних вимог - відмовити.

Стягнути з комунального підприємства "Житлосвіт 2012" на користь держави судові витрати в сумі 830,51 грн.

Рішення набирає законної сили з моменту його проголошення, однак може бути оскаржене протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Головуючий суддя:

Судді:

Категорія справи: Цивільні справи; Позовне провадження; Спори, що виникають із трудових правовідносин.
Дата набрання законної сили: 11.12.2014
Джерело: https://www.reyestr.court.gov.ua/Review/41861906

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top