Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Рибінспекція сітки зняла, але браконьєрів не затримала

Свого часу майже в кожному періодичному виданні була така рубрика — "Слідами наших виступів". І це було добре, адже читачі завжди чекали офіційної реакції на виступи ЗМІ. От і вчора наше видання розмістило інформацію про браконьєрські сітки на шлюзовому каналі. Тому я сьогодні зателефонував Головному державному інспектору Кіровоградрибоохорони Дмитру Барабашу і запитав, до яких заходів вдалася рибоохорона.
^ Реклама ^

Відверто кажучи, після нашої публікації я не сподівався почути щось конкретне. Але, на мій подив, рибінспекція зреагувала оперативно. Значить, читають наше Інтернет-видання і в Кіровограді.

ЗА ТЕМОЮ: Серед білого дня браконьєри розставляють сітки у Світловодську

Ось що повідав Дмитро Валерійович:

— 9 січня інспектори рибоохорони разом із громадськими інспекторами провели рейд в районі Лісозаводу. І хоч прорубаних в льоду лунок було чимало, та лише в кількох із них ми вилучили сітки. Всього 5 штук, в яких було 12 кг риби. Сліди ж вели до Лісозаводських дач, до яких дуже мала відстань. Браконьєрів ми на побачили, напевне, вони вгледіли нас раніше і сховалися.

Наступного дня, реагуючи на звернення Світловодців до "Гарячої лінії Кіровоградрибоохорони" (нагадаю, цілодобовий тел. 098-700-54-43), ми цілий світловий день працювали на Ревівці, на у Цибульницькій затоці. Виявили і витягли з-під льоду 6 браконьєрських сіток, в яких було 11 кг риби. А в районі "Солдатського пляжу" навіть бачили двох вірогідних господарів сіток, які, побачивши нас, швидко втекли на берег до радіозаводських дач. Затримати їх не вдалося.

Але роботу по охороні живих водних ресурсів будемо продовжувати. Та без допомоги громадськості робити це буде непросто. Тому звертаюсь до небайдужих громадян: побачили браконьєрів — повідомляйте нам.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top