П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Не залишати бійців та їх родини сам на сам з проблемами — ось головне завдання міської влади і волонтерів — вважає учасник АТО Олександр Оводенко

12 грудня в кабінеті міського голови відбулося чергове засідання оргкомітету по відпрацюванню питань надання допомоги військовим частинам української армії. Створений ще в березні місяці розпорядженням міського голови Юрія Котенка, оргкомітет провів уже більше двох десятків нарад, на яких визначалися шляхи допомоги українським військовим, і, в першу чергу, бійцям, які були призвані зі Світловодська та Світловодського району і наразі воюють в зоні АТО.


Цього разу основними питаннями, що розглядалися членами оргкомітету, стали питання допомоги бійцям АТО та їх родинам і виділення їм земельних ділянок на території міста. Саме з цими запитаннями до міської влади звернувся безпосередній учасник антитерористичної операції, житель Світловодського району Олександр Оводенко. Молодий чоловік розповів про ті реальні проблеми, які наразі існують у наших хлопців, які опинилися на передовій та закликав присутніх не залишати бійців та їх родини сам на сам з проблемами. За словами Олександра, це вкрай важливо, аби підтримати моральний дух бійців.

Як запевнила начальник управління праці та соціального захисту населення Олена Балюк, жодній людині, що звернулася по допомогу до управління не було відмовлено. Наразі, за її словами, 15 школярів та 5 дошкільнят діти бійців АТО, харчуються безкоштовно за рахунок міського бюджету. Саме стільки світловодців звернулися до управління із подібним проханням. Ще одному пораненому бійцю було надано матеріальну допомогу.

"Працівники УПСЗН, наголосила начальник управління, намагаються допомогти усім, хто цього потребує, але не можуть знати проблеми кожної людини".

Тож, члени оргкомітету закликали членів родин учасників АТО, які потребують на допомогу, не мовчати і звертатися, в разі необхідності, до відповідних міських служб. Єдина умова надання такої допомоги наявність довідки про реальну участь члена родини у антитерористичній операції. Таку довідку, як було озвучено, можна отримати у командира або начальника штабу підрозділу, в якому перебуває боєць та передати рідним через волонтерів.

Наразі саме волонтери надають велику допомогу учасникам АТО, але їх дії, зазначили члени оргкомітету, не завжди відповідають реаліям.

"Дії волонтерів є спонтанними і неорганізованими, наголосив секретар координаційної ради з питань АТО Олександр Швець. Вони не координуються і не перекликаються з реальними потребами військовослужбовців, що знаходяться в зоні антитерористичної операції. Тому прохання до волонтерів об’єднуватися між собою і не відмовлятися від співпраці з владою, адже разом наші можливості завжди більші".

Шляхи співпраці та взаємодії волонтерських організацій, військкомату та міської влади планується визначити на засіданні координаційної ради, яка відбудеться у понеділок, 15 грудня, о 13:00. На цьому ж засідання має бути визначено чим саме сьогодні місто може допомогти світловодським хлопцям, які наразі знаходяться на передовій. Так, однією з нагальних проблем є забезпечення чохлами для бронежилетів.

Щодо земельних ділянок, які мають право отримати бійці АТО, присутній на нараді головний архітектор міста Сергій Батяшов розповів, що наразі архітектурно-виробниче бюро готує проект забудови для учасників АТО та членів їх родин в районі Ревівки (вулиця Закамінська вулиця Кіровоградська). Як було озвучено на нараді, вже надійшло дві заяви на будівництво на території міста від учасників АТО. Щоправда, дехто з бійців мешканців Світловодського району сподівається отримати не 10 соток, а 2 гектари землі, як це було їм обіцяно на ведення сільського господарства. Це побажання бійців озвучив на нараді Олександр Оводенко. Але йому було надане роз’яснення про те, що такий варіант передбачений законодавством лише у сільській місцевості, а не в межах міста. Тож, йому порадили звернутися до Світловодської райдержадміністрації.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top