Вівторок, 23 квітня 2024
Влада

5 мільйонів 800 тисяч гривень дотації отримав міський бюджет від державного Новина з фото

5 мільйонів 800 тисяч гривень дотації отримав міський бюджет від державного

Дев’ятого грудня у сесійній залі адмінбудинку відбулася шістдесят п’ята позачергова сесія міської ради шостого скликання. На порядку денному було одне питання — про внесення змін до міського бюджету на 2014 рік.


Але розпочалася робота з привітань та нагороджень. Міський голова Юрій Котенко поздоровив депутатів з Днем місцевого самоврядування, а також вручив Почесні грамоти Кіровоградської обласної ради та оголосив від імені голови обласної ради Олександра Чорноіваненка подяки "за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підвищення ролі органів місцевого самоврядування області, активну громадянську позицію та з нагоди Дня місцевого самоврядування" Любові Чекаленко, Юрію Сап’янову та Любові Буряк.

ЗА ТЕМОЮ: 7 грудня — День місцевого самоврядування в Україні

5 мільйонів 800 тисяч гривень дотації отримав міський бюджет від державного
Юрій Котенко, Юрій Сап’янов

Щодо змін до міського бюджету, то їх довелося зробити, бо Світловодськ отримав дотацію з обласного бюджету (за рахунок додаткової дотації з Державного бюджету) — 5 мільйонів 800 тисяч гривень. Їх буде розподілено на заробітну плату працівникам бюджетних установ та частково на теплоносії.

Про ситуацію з енергопостачанням у нашому місті попросили доповісти начальника Світловодського РЕМ Сергія Брайка. За його словами, дефіцит потужності в українській енергомережі на сьогодні складає близько 3 тисяч ГВт (наш район споживає 15 МВт). Причини, що призвели до такої ситуації відсутність вугілля, а також ремонт двох блоків на Хмельницькій та одного блоку на Запорізькій атомних станціях.

СЮЖЕТ: Відключення світла у Світловодську

— Щодо графіків відключення. Вони на місцевому рівні неможливі, адже вводяться після команди вищестоящого оперативного персоналу. У Києві подається команда на Запоріжжя, Запоріжжя — Кіровограду, Кіровоград — нам. У графіку визначено 10 черг, кожна черга передбачає відповідний рівень потужності, коли частота в мережі падає — тоді й подається команда. Протягом часу від 3 до 10-15 хвилин ми маємо виконати вимкнення. Отож, навіть ми не можемо спрогнозувати час вимкнення, то як ми можемо зробити це для міста?! Але в останні дні намітилася така тенденція: дві години працюємо, на дві вимикаємо, — сказав Сергій Вікторович.

Чому десь вимикаємо електроенергію, а десь — ні? Це питання ставиться по телефону найчастіше, причому, як правило, не питають, чого у мене немає, а питають, чому є у сусіда… Відключення відбуваються по мережах, а не по будинках! Мережі, на яких є лікарні, котельні, каналізаційні та насосні станції, не вимикаються. Минулого тижня ми не чіпали також і приватний сектор, адже їхня частка споживання — занадто мала. Оскільки частина людей не могла змиритися з тим, що хтось завжди з електоренергією, з понеділка ми вимикаємо і приватний сектор.

Безперечно, страждає не лише населення, потерпають й магазини, аптеки, банківська система, хлібозаводи і всі без винятку підприємства.

Насамкінець Сергій Брайко попросив світловодців в годину пік, відразу після 17-ої години, не вмикати енергоємні електропобутові прилади, можливо, це хоч трішки полегшить ситуацію, і у такий спосіб ми зможемо зекономити скільки, щоб вимикання стали мінімальними.

5 мільйонів 800 тисяч гривень дотації отримав міський бюджет від державного

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top