Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

"Світловодськпобут" доведено до банкрутства?

"Світловодськпобут" доведено до банкрутства?

Протистояння громада міста СП ТОВ "Світловодськпобут" триває вже кілька років. Здавалося, що всі правоохоронні органи і суди виступали на боці "Світловодськпобуту", бо дивним чином останній знаходив шпаринки в законах і завжди виходив сухим із води. Але настали інші часи і "Світловодськпобут", зокрема, не зміг відстояти більше 20 мільйонів гривень у Дніпропетровському апеляційному господарському суді за позовом НАК "Нафтогаз України". Яким чином віддати борг за газ і продовжувати забезпечувати теплом світловодців?
^ Реклама ^

Відповідь на це запитання зажадав почути міський голова Юрій Котенко і звернувся до генерального директора Володимира Михайлика та ТОВ "Політрейд" з відкритим листом.

Відкритий лист
ТОВ "Політрейд",
Генеральному директору СП ТОВ "Світловодськпобут"
Михайлику В. А.


Прошу вас негайно надати пояснення співзасновнику СП ТОВ "Світловодськпобут" Світловодській міській раді про заборгованість підприємства Публічному акціонерному товариству "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і доповісти про план заходів щодо її погашення. Як стало відомо міській раді, Дніпропетровський Апеляційний Господарський суд постановою від 05.11.2014р., справа №912/2363/14, розглянувши апеляційні скарги ПАТ "НАК "Нафтогаз України" та СП ТОВ "Світловодськпобут" на рішення господарського суду Кіровоградської області від 16.09.2014 року у справі №912/2363/14 за позовом ПАТ "НАК "Нафтогаз України", до відповідача СП ТОВ "Світловодськпобут" про стягнення 7 252 264,94 грн., залишив без задоволення. У постанові суду, зокрема, зазначається: "на час розгляду справи Дніпропетровським апеляційним господарським судом, на протязі трьох місяців відповідачем не було здійснено жодного платежу по погашенню заборгованості перед ПАТ НАК "Нафтогаз України".

Цей же суд 17.11.2014 року, справа №912/2364/14, розглянувши апеляційні скарги СП ТОВ "Світловодськпобут" та ПАТ "НАК "Нафтогаз України", на рішення господарського суду Кіровоградської області від 30.09.2014 року у справі №912/2364/14 за позовом ПАТ "НАК "Нафтогаз України", до відповідача СП ТОВ "Світловодськпобут" про стягнення 12 759 822,12 грн., залишив без задоволення. Рішення господарського суду Кіровоградської області від 30.09.2014 року у справі 912/2364/14 змінив, доповнивши резолютивну частину рішення відмовою СП ТОВ "Світловодськпобут" у розстрочці виконання рішення на 24 місяці.

Інтереси СП ТОВ "Світловодськпобут" у суді представляв начальник юрвідділу підприємства Петров А.О. "Фахівець", який програв 20 мільйонів гривень у судах, на нашу думку підлягає звільненню, бо постанова суду є результатом і оцінкою його роботи.

У згаданій постанові суду міститься інформація про те, що ви заявляли в суді таке: "відповідач (тобто СП ТОВ "Світловодськпобут") є комунальним підприємством та неприбутковою організацією, газ споживає не для власних потреб, а для населення, теплову енергію поставляє населенню за регульованими цінами фактично збитково…"

У цей же час ви зухвало повідомляєте, що співзасновник міська рада не має ніякого відношення до вашої комерційної діяльності; не надаєте ніякої достовірної інформації про свою діяльність; ухиляєтеся від участі у зборах засновників підприємства; до початку опалювального сезону не виконуєте ремонт теплотрас, окрім кількох десятків метрів на вулиці Бойка у 2014 р.); робите нарахування за неспожите тепло (відповідно, на невикористаний газ) мешканцям Світловодська, таким чином, завищуючи суму боргу, а потім отримуєте на неї компенсацію різниці в тарифах від державного бюджету (у жовтні 2014 року ви отримали 14 306 460,33 грн.), виробляєте і продаєте електроенергію, здаєте в оренду колишній гуртожиток за адресою: вул. Леніна, 94 (чистий прибуток — до півмільйона грн. на рік).

Як, за таких умов, можна довести підприємство, по суті, до банкрутства? Причин чимало. Назвемо кілька, що лежать на поверхні. Ви нескромно нараховуєте собі, своїй дружині і невеликій кількості ваших непрофесійних "спеціалістів" зарплатню у кілька десятків тисяч гривень кожному. З податками та відрахуваннями до фондів це важкий тягар для невеликого підприємства. Ви "розбазарили" те, що було придбано за рахунок підприємства (комунального, як ви заявляєте в суді!): автомашини, яхту, мазут тощо. Ви "приховуєте" прибутки, які отримує підприємство від оренди приміщень за адресою: вул. Леніна, 94.

Крім цього, ви особисто та СП ТОВ "Світловодськпобут" тримаєте у напрузі все місто, позиваючись до суду з вимогою відшкодування неіснуючих боргів, зазіхаючи на житло мешканців міста; "гальмуєте" встановлення автономного опалення в квартирах світловодців; привласнюєте комунальне майно за шахрайськими схемами. Всі ці ваші "напрацювання" призведуть до того, що місто втратить комунальне майно теплових мереж, будівель і споруд і, як наслідок, до соціального вибуху.

Тож, міська рада не може залишатися осторонь і буде вживати усіх можливих заходів щодо запобігання негативним наслідкам вашої "діяльності". Сподіваємось також, що невдовзі діяльністю СП ТОВ "Світловодськпобут" будуть предметно займатися правоохоронні органи.

Вважаю, що ви особисто, Володимире Анатолійовичу, не відповідаєте займаній посаді і пропоную вам добровільно написати заяву про звільнення.

Юрій Котенко,
міський голова.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top