П’ятниця, 29 березня 2024
ТОП-новини Надзвичайні пригоди

В Україні будуть і надалі відключати світло

В Україні будуть і надалі відключати світло

В Україні продовжені графіки аварійних відключень електрики в усіх областях. Як повідомив Корреспондент.net, джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості графіки введені з 8 грудня на невизначені строки.


У свою чергу в прес-службі Укренерго підтвердили цю інформацію. За їхніми словами, таке рішення було прийнято для забезпечення життєздатності та надійної роботи обєднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом.

Зокрема, графіки обмеження потужності повинні були діяти з 08:00 до 11:00 і з 16:00 до 22:00 у розмірі 2116 МВт. Але як додали в Украенерго "через низьку ефективність запроваджених графіків обмеження потужності ДП НЕК Укренерго надало команду на застосування графіків аварійних відключень в обсязі 3119 МВт".

Як повідомлялося, в Україні ввели з 1 грудня 2014 року графіки аварійних відключень електрики в усіх областях. В Укренерго підкреслювали, що дисбаланс між виробництвом і споживанням електроенергії стався, зокрема, через аварійне відключення енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС 28 листопада о 19:24. Також причинами є низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, нестача гідроресурсів, збільшення споживання через похолодання.

ЗА ТЕМОЮ: ЧП — на Запорожской АЭС, а "веерные отключения" — в Светловодске

Відзначимо, через брак потужностей, уряд України дозволив тимчасовий імпорт електроенергії з Росії.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top