Вівторок, 16 квітня 2024
Свято Відео

7 грудня — День місцевого самоврядування в Україні Новина з відео

7 грудня — День місцевого самоврядування в Україні

7 грудня 1990 року Верховна Рада України ухвалила рішення про День місцевого самоврядування. Тепер цього дня щорічно святкується професійне свято співробітників сільських, селищних, міських, районних і обласних рад.


Це свято в Україні можна назвати доволі давнім, оскільки традиція вшановувати тих, хто керує суспільством, виражаючи його волю, сягає корінням у часи Княжої Русі.

Самоврядування — це цивілізований спосіб організації соціального та економічного життя в суспільстві, який свідчить про довіру вільних громадян до обраних делегатів місцевих рад. В Україні вважається, що цей вид управління є народним, оскільки саме народ делегує повноваження чиновникам.

День місцевого самоврядування в Україні — це, крім усього, нагадування про те, що в країні досі не реалізовані вимоги Європейської хартії місцевого самоврядування, яку ратифікувала в тому числі й Україна. Багато політологів вважають, що процес становлення місцевого самоврядування в Україні ускладнений тією обставиною, що країна протягом 70 років поспіль практично не мала повноважних органів самоврядування.








Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top