Четвер, 18 квітня 2024
Освіта

Кращий спосіб виховати дитину — зробити її щасливою

27 листопада 2014 року на базі Світловодського міськрайонного центру зайнятості відбулось засідання "круглого столу" на тему: "Забезпечення функціонування системи заходів щодо раннього виявлення дітей, які потребують посиленої педагогічної уваги та схильні до суіцидів, їх соціальний та психологічний супровід".


Засідання організовано методичною службою відділу освіти Світловодської районної державної адміністрації з метою формування психологічної готовності учасників "круглого столу" до роботи з підлітками 12-17 років групи суїцидального ризику.

Основні завдання: зорієнтувати учасників на вивчення психолого-педагогічних, клініко-психологічних теоретичних, педагогічних основ, необхідних для роботи з профілактики суїцидів; визначити основні причини, ознаки та характер підліткового суїциду; вивчити та проаналізувати практико-теоретичні основи, які мають рекомендаційний характер, по роботі з педагогами, підлітками та батьками; проаналізувати випадки суїцидальних спроб; відповісти на питання: що може зробити школа для запобігання трагедії?

У роботі "Круглого столу" взяли участь представники батьківської громадськості шкіл району, заступники директорів з виховної роботи, шкільні практичні психологи, начальник служби у справах дітей Світловодської РДА Світлана Фокасій, директор Світловодського районного центру служб для сім’ї, дітей та молоді Олександр Сідельников, начальник управління соціального захисту населення Ольга Лотфуліна, завідувач сектором організаційно-правового забезпечення міськрайонного управління юстиції Ганна Горобець, начальник відділу активної підтримки безробітних Світловодського міськрайонного центру зайнятості Олена Пипич, прес-секретар Олександрійської єпархії, протоієрей Віталій Коваленко.

По закінченню засідання учасниками розроблено рекомендації та роздані інформаційно-методичні бюлетені "Профілактика схильності до суїцидальної поведінки серед учнів", які були направлені для ознайомлення та використання у роботі до всіх освітніх закладів району.

Учасники зустрічі мали можливість оглянути виставку дитячих малюнків "Стоп насильству" у рамках акції "16 днів проти насильства" та обрати найкращі роботи.

Приємно вразила присутніх виставка фоторобіт "Моя родина без насильства", організована методичним кабінетом відділу освіти. У виставці взяли участь фотороботи сімей з 12 загальноосвітніх закладів району. Найкращі три роботи обрані для участі у обласному етапі конкурсу.

Ірина Маховська,
методист районного методичного кабінету відділу освіти Світловодської районної державної адміністрації.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top