Вівторок, 23 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Голові Світловодської РДА — Руслану Степурі депутати райради висловили недовіру Новина з фото

Голові Світловодської РДА — Руслану Степурі депутати райради висловили недовіру

21 листопада чергова, 31 сесія Світоловодської районної ради 6-го скликання 4,5 години розглядала 10 питань. Та головним, вірніше, найінтригуючим виявилося "Звіт голови районної державної адміністрації про здійснення райдержадміністрацією делегованих їй районною радою повноважень".
^ Реклама ^

В обговорення доповіді взяли участь депутати районної ради Ігор Кузьменко, Микола Хоменко, Володимир Пашагор’єв та інші. У своїх виступах депутати відмічали, що голова РДА повідомив і так усім відомі статистичні дані та розповів про те, що робили відділи та управління РДА. Що, мовляв, фахівці відділів і управлінь і так би все робили, незалежно від того, була адміністрація, чи ні. Що їм, депутатам, було незрозуміла, так би мовити, "керуюча та направляюча" роль керівництва РДА у житті району.

Наприклад, у районному бюджеті катастрофічна нехватка коштів на зарплату, а адміністрація не знає, як ліквідувати цей дефіцит. Для опалення сільських шкіл замість 200 тон вугілля закуплено лише 60 тон. І якщо завтра настане мороз -10°, то цього вугілля, до того ж дуже неякісного, хватить днів на 5. Що не зовсім зрозуміло, як витрачена субвенція, виділена на ремонт доріг. Відмічалось, що керівники РДА так і не знайшли спільну мову не тільки з районними депутатами, але і з освітянами, іншими бюджетниками і навіть із сільгоспвиробниками. Що їм, депутатам, хотілося б знати, яким пан Степура прийняв район, що зробив і чого досяг за ці 7 місяців свого керівництва.

Відповіді голови РДА на ці та інші питання депутатів не задовольнили. Тому, коли винесли на розгляд проект рішення сесії, депутат Пашагор’єв запропонував свій, альтернативний проект.

В результаті таємного голосування 17 із 18 присутніх депутатів прийняли резолюцію, в якій висловили голові РДА недовіру. А це означає, що тепер Президент України повинен звільнити Руслана Станіславовича з посади голови РДА. Незважаючи на те, що останній сам уже написав заяву на звільнення.

ЗА ТЕМОЮ: Руслан Степура — голова Світловодської райдержадміністрації подав у відставку

До речі, на сесії про роботу Світловодської міліції звітував і її начальник. Тоді ж з’ясувалося, що цієї ночі, якраз перед сесією, невстановлені особи в селах Миронівка, Григорівка і Глинськ понівечили пам’ятники Леніну. Винних розшукують.

ЗА ТЕМОЮ: Ленінопад продовжується у Світловодському районі

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top