Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Влада

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців Новина з фото

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

Третього жовтня посадовці виконавчого комітету та представники громадськості звітували про те, що зроблено їхніми структурами для допомоги військовим та для біженців у зв’язку з подіями на сході України. Головував на зібранні міський голова Юрій Котенко.


Микола Шалаєвський, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– Ще у березні рішенням міського голови було створено оргкомітет з питань надання допомоги військовим, які перебувають в зоні АТО. За цей час проведено 20 засідань оргкомітету, клубом "Перевал" відкрито рахунок у банку "Фінанси та кредит" з метою пришвидшення проходження платежів.

ЗА ТЕМОЮ: Міська влада вирішила збирати кошти на допомогу військовим частинам через клуб "Перевал"

За період з березня по вересень 2014 року на благодійний рахунок отримано 77 тисяч 649 гривень. Станом на 1 жовтня на придбання військового спорядження використано 33080 гривень, на придбання пально-мастильних матеріалів для потреб ЗСУ – 20474 гривень, на перевезення мобілізованих військовослужбовців – 15022. Перевезення мобілізованих військовослужбовців від пункту збору здійснювалося частково (в якості благодійної допомоги) за рахунок перевізників, частково – оплачувалося. На придбання інструменту для 55-го окремого автомобільного батальйону витрачено більше тисячі гривень. Залишок коштів на благодійному рахунку – 105 грн. Зі звітом може ознайомитися кожен охочий.

За рахунок коштів міського бюджету (рішенням сесії міської ради було виділено 99 тисяч гривень) та за рахунок залишку коштів з Фонду розвитку для 34-го батальйону територіальної оборони було придбано 22 бронежители 4-го класу на 94 тисячі гривень. Бронежилети відвезені безпосередньо в зону АТО, село Степанівка, Донецької області і передані бійцям мною особисто.

ЗА ТЕМОЮ: Для військових, призваних зі Світловодська, закуплять бушлати та бронежилети

Шість бронежилетів 4 класу на суму 16400 гривень придбано для військових управління міністерства внутрішніх справ України, особовий склад Світловодської міліції також бере участь в АТО.

Депутат міськради Костянтин Каспров придбав два бронежилети 4 класу (вартість – більше 8 тисяч), вчора вони були передані у військову частину.

За рахунок коштів Світловодського річкового терміналу придбано і передано 55-му окремому автомобільному батальйону в Богданівці 40 робочих костюмів на суму більше 10 тисяч гривень, постільну білизну на суму більше 2 тисяч, 44 камуфляжних костюма на суму більше 18 тисяч. Тридцять комплектів теплого робочого одягу на суму більше 11 тисяч гривень вже оплачено, залишилося доставити все це бійцям.

Крім перерахованого, ще передавалося майно, військове спорядження військкомату і військовим частинам.

ЗА ТЕМОЮ: Ми будемо вам допомагати, доки не закінчиться війна


Ігор Поляков, голова клубу "Перевал":

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– Ми забезпечуємо військових у приватному порядку, телефоном зв’язуємося з учасниками АТО, вони кажуть, чого їм бракує, де знаходяться, як туди дістатися, і ми, по мірі можливостей, забезпечуємо їх необхідним. Зв’язок тримаємо з більше, ніж 70-ма мобілізованими. Доставляємо продукти харчування (відправлено більше 12 тонн), одяг, теплі речі, намети, спальні мішки, форму, берці. Все це купуємо за рахунок добровільних внесків.

Наші екіпажі були в Степанівці (34-ий батальйон), в Маріупольському прикордонному загоні, Волноваському районі, там, де перебуває наш 17-ий батальйон. Всім, хто приходить у відпустку, ми також надаємо допомогу.

Найбільша проблема зараз, це – теплі речі. Військовослужбовці потребують бушлатів, термобілизни, теплих носків. Ми маємо також подбати про обігрів наметів, землянок. Як варіант розглядаємо обігрів паяльними лампами, сухим спиртом, але у жодному разі не газом. Треба також поліетилен, яким можна буде накрити землянки, щоб не потрапляв ні дощ, ні сніг. Попереду – зима, тож зараз головне – зібрати теплі речі та засоби обігріву місць, де перебувають бійці.


Сергій Балабуха, військовий комісар Світловодсько-Онуфріївського ОРВК:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– Минула третя хвиля мобілізації, багато світловодців поповнили ряди Збройних Сил України, також була передана техніка. Маємо й труднощі, але, попри все, я хочу подякувати всім військовослужбовцям, які мобілізовані, які пішли за контрактом, а також міській громаді, виконкому за підтримку Збройних Сил України.

Маленька допомога кожного наближає день нашої перемоги.


Олександр Наумчик, начальник управління економіки, ресурсів та розвитку міста:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– Ми зателефонували чи не всім підприємцям міста та селища Власівки, а також на підприємства, і багато хто відгукнувся. Це – приватні підприємці І. Рєзнікова, Ю. Іщенко, О. Кас'яненко, О. Недавній, О. Гусєв, А. Бутенко, О. Печений, В. Терещенко, В. Кирєєв, ТОВ "Всесвіт", ПП "ВКіК", ПП "Спецзовнішкомплект", торговельна ділянка СМКП "ККП", ДП "Завод залізо-бетонних виробів ТДВ "ОДЕБП". Вони надали продукти харчування та непродовольчі товари для бійців АТО.

Найбільшу допомогу надав Віктор Король: 1,5 тонни олії, на суму більше 15 тисяч гривень. Об’єднання "Дніпроенергобудпром" та Віктор Король всіх, кого призвали з їхніх підприємств, забезпечили всім необхідним, починаючи від білизни і закінчуючи бронежилетами. Сподіваємося, що підприємці і надалі будуть відгукуватися на наші заклики допомогти.


Тетяна Корягіна, в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– Розпорядженням міського голови було створено міський штаб по роботі з переселенцями (голова Сергій Філоненко), який весь цей час плідно працював. За час проведення АТО наше місто відвідало більше 500 осіб з Донецької та Луганської області, зараз залишилося 288 осіб.

За два місяці (червень та липень) пансіонат "Славутич" прийняв 137 осіб, які перебували там за рахунок державного бюджету. Витрати на утримання склали більше 400 тисяч гривень, перераховано трохи більше 100 тисяч.

Виконавчий комітет посприяв розміщенню багатодітної родини Нікуліних у двох кімнатах у гуртожитку за адресою: вул. Леніна, 67.

Наше управління веде реєстр, збирає інформацію про переселенців. Зараз 42 сім’ї отримують соціальну допомогу, надається гуманітарна допомога, люди направляються до пенсійного фонду, закладів освіти, центру зайнятості, закладів охорони здоров’я. Заявлені потреби задоволені. Переселенцям також надавалася допомога Червоним Хрестом, Армією спасіння та іншими організаціями.

У людних місцях та у ЗМІ розміщена інформація про гарячі лінії, телефони громадських приймалень, пенсійного фонду, нашого управління, виконавчого комітету.

Сьогодні надійшла інформація, що люди мають право отримати субсидію, але за умови, що вони будуть зареєстровані нашою міграційною службою.


Микола Шалаєвський:

– Хочу додати, що Світловодськ прийняв найбільшу кількість переселенців в Кіровоградській області з моменту початку АТО. Робота з підготовки до їхнього прийому почалася ще тоді, коли з’явилися переселенці з Криму. І коли влітку виникла необхідність приймати велику кількість людей, ми вже були до цього готові!


Наталя Яременко, начальник фінансового управління:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– На переселенців з Держбюджету було виділено 347 тисяч гривень, профінансовано трохи більше 100 тисяч, думаю, до кінця року залишки субвенції мають надійти.

З нашого невеликого – зі своїми проблемами міського бюджету – було виділено близько 100 тисяч гривень для учасників АТО профінансовано придбання бронежилетів, які вже доставлені за потребою.


Геннадій Френкель, начальник управління освіти:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– У нас 100% дітей-переселенців з зони АТО дошкільного та шкільного віку охоплено навчанням (їх всього 53, з них 18 – дошкільного віку). Нами організовано дві акції по збору коштів на підтримку бійців та дітей, батьки яких беруть участь в АТО (таких 50). У кожній школі з дітьми та з батьками працюють психологи, всі з розумінням ставляться до їхніх проблемі кожен допомагає, чим може.

11 жовтня ми разом з хореографом Ларисою Москаленко у Палаці культури плануємо акцію зі збору коштів.

ЗА ТЕМОЮ: Лариса Москаленко: "Приглашаем на благотворительный концерт "Теплом своих сердец согреем мы солдата"

Щотижня моніторимо потреби дітей, сьогодні це – куртки, шапки, теплі речі. До збору необхідного та проведення акцій залучені всі школи.


Олег Щербина, головний лікар Світловодської ЦРЛ:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– З початку проведення АТО медики міста долучилися до збору коштів (зібрано більше 22 тисяч гривень, які передані клубу "Перевал"), а також медикаментів (зібрано більше, ніж на 8 тисяч гривень). Всім переселенцям надавалася медична допомога, одній людині – у пологовому будинку, діти лікувалися в дитячому відділенні.

З понеділка працівники медичних закладів розпочинають акцію зі збору теплих речей.


Неля Брусенцева, начальник управління молоді та спорту:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– Міськвиконком, управління молоді та спорту організували дозвілля для дітей-переселенців з зони АТО, облаштували ігровий майданчик біля пансіонату "Славутич". Ми сформували списки дітей, які бажають оздоровитися за державні кошти та кошти благодійників. Діти, які виявили бажання займатися у гуртках чи спортивних секціях, вже відвідують заняття.

Зараз серед викладачів та вихованців спортивної школи проводиться акція зі збору теплих речей для воїнів АТО.


Зінаїда Климчук, секретар міської ради:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– Величезна робота проводиться не лише підприємствами, установами та організаціями, приватними підприємцями, а й простими громадянами. Проблема сходу України не залишилась поза увагою й наших пенсіонерів. Найактивніша світловодська пенсіонерка – Катерина Василівна Шаповалова. Вона не лише сама активно допомагає, вона ще й згуртувала таких самих активних пенсіонерів навколо себе. Вони надавали дітям-переселенцям іграшки, продукти харчування, одяг. Ще у місті була акція: люди в банку купували сертифікати на тисячу гривень, і ці гроші відправлялися в зону АТО.


Юрій Павлов, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Світловодська:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– З 26 березня нами було організовано прийом допомоги від громадян. На даний момент цей пункт прийому працює, як і раніше, по вулиці Калініна, 3, з 7:30 до 16:15 щодня, крім вихідних, тел.: 25326.

Також наша служба надає допомогу в реєстрації біженців міграційною службою.


Юрій Котенко, міський голова:

Хто і що зробив за півроку для переселенців та військовослужбовців

– Підсумовуючи все сказане, хочу додати: дійсно, наша громада дуже активно відреагувала на приїзд біженців з Донецької та Луганської областей. Щойно вони почали заселятися, люди активно включилися у допомогу. Несли і кошти, і речі, і продукти. На зустрічах приїжджі дуже дякували світловодцям, а одна жінка сказала: "Ви маєте пишатися своїми людьми!"

ЗА ТЕМОЮ: Світловодска міська влада відвідала переселенців зі сходу України у пансіонаті "Славутич"

Паралельно надавалася допомога і військовослужбовцям: була створена робоча група, яка дуже активно працювала. Особисто я відвідав військовослужбовців і в Богданівці, і в Канатовому. Ми дуже вдало вибрали для співпраці громадську організацію "Перевал" під керівництвом Ігоря Полякова. Там дуже порядні люди, всі отримані до копійки гроші пішли за призначенням, бухгалтер щоразу про все це звітувала. Ми спільно визначали, що насамперед треба купити та відправити в зону АТО.

Ми налаштовані і надалі допомагати, будемо це роботи навіть тоді, коли пролунає останній постріл. Території двох областей дуже зруйновані і потребуватимуть підтримки ще довго. Хочу подякувати світловодцям за розуміння. Нашу співпрацю вважаю необхідною і дуже плідною.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top