Вівторок, 16 квітня 2024
Здоров'я

У Світловодську та Світловодському районі спостерігається ріст кількості хворих на туберкульоз

У Світловодську та Світловодському районі спостерігається ріст кількості хворих на туберкульоз

За інформацією Радміли Перепеляк, тільки за останній тиждень у Світловодську було зареєстровано два бацилярних (заразних) випадки хворих на туберкульоз.


З початку вересня взято на облік 9 хворих на туберкульоз, які виділяють збудник цієї хвороби у зовнішнє середовище. Слід зауважити, що всі ці 9 осіб з числа тих, що вже стояли на обліку, але раніше вони не виділяли мікобактерії туберкульозу. Ситуація пояснюється зниженням імунітету хворих та погіршенням соціального середовища в цілому.

Варто нагадати, що кожен з нас має піклуватися про своє здоров’я, періодично відвідувати лікаря, проходити флюорографічне обстеження раз на рік, а також дотримуватися правил гігієни, вести здоровий спосіб життя.

З дев’яти хворих осіб два підлітки, мешканці Світловодського району. Про свою хворобу вони дізналися під час огляду, який вони проходили, готуючись до вступу в навчальний заклад.

Слід також пам’ятати: туберкульоз від хворого поширюється повітряно-крапельним (при кашлі, чханні, розмові) та пиловим способом (засохлі крапельки мокротиння перетворюються в інфікований пил, який є на підлозі, предметах, в повітрі). Отож, туберкульоз набагато ближче, ніж ми про нього думаємо.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top