Субота, 20 квітня 2024
ТОП-новини Влада Відео

Сергій Кузьменко — новий губернатор Кіровоградщини Новина з фото Новина з відео

Сергій Кузьменко — новий губернатор Кіровоградщини

Указом президента України Петра Порошенка за №735/2014 від 16 вересня 2014 року Кузьменка Сергія Анатолійовича призначено головою Кіровоградської обласної державної адміністрації.


Кузьменко Сергій Анатолійович — український підприємець, держслужбовець, політик, член Партії регіонів (до 2014 року), народний депутат України сьомого скликання.

Сергій Кузьменко народився 22 січня 1975 року в місті Олександрія Кіровоградської області.

Вищу освіту здобув в Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування, який закінчив у 1997 році за спеціальністю "Агрономія", та у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (2011 рік), отримавши ступінь магістра державного управління.

З 1997 року — агроном, а у 1997-2000 роках - заступник голови правління агрофірми "Головківська" у селі Головківка.

2000-2006 роках — Товариство з обмеженою відповідальністю "УкрАгроКом", комерційний директор.

Був депутатом Олександрійської районної ради з 2002 по 2012 рік, з липня 2006 по 2010 рік — заступник голови райради.

З 2010 року по 2012 рік — голова Олександрійської районної державної адміністрації.

Був заступником голови обласної державної адміністрації Кіровоградської області з 1 червня 2012 по грудень 2012 року, при голові обласної держадміністрації Сергії Ларіні.

На парламентськіх виборах 2012 року Сергія Кузьменка було висунуто, як кандидата від Партії регіонів, у мажоритарному виборчому окрузі №103 з центром у місті Олександрія. Він виграв вибори, набравши близько 46% голосів виборців. У Верховній Раді увійшов до складу фракції Партії регіонів. 16 січня 2014 року проголосував у Верховній Раді України за "диктаторські закони". 22 лютого 2014 вийшов з фракції Партії регіонів, а в подальшому і з самої партії.


Бізнес

Батьком Сергія є один з найпотужніших підприємців-аграріїв Кіровоградщини Анатолій Кузьменко, депутат Кіровоградської обласної ради від Народної партії.

Сімейна компанія Кузьменків Товариство з обмеженою відповідальністю "УкрАгроКом" мала у 2000 році пять тисяч гектарів сільгоспугідь, в 2012 — понад 65 тисяч гектарів, це землі Олександрійського, Петрівського, Знамянського, Світловодського та Новоукраїнського районів Кіровоградської області.

Родинна фірма Кузьменків має елеватори, займається виробництвом мясо-молочної продукції, цукру (Олександрійський цукровий завод входить до пятірки провідних в Україні). Реалізується будівництво молочнотоварного комплексу "Петриківське молоко". Запланована потужність становить 70 тонн молока на день (5 тисяч голів великої рогатої худоби). Загальна сума інвестицій комплексу — близько тридцяти мільйонів доларів.

Паралельно здійснюється будівництво "Світловодського річкового терміналу" — проект реалізує група агрокомпаній "УкрАгроКом" та "Гермес-Трейдинг". Вартість спорудження елеваторного комплексу місткістю 94 тисячі тонн зерна становить 160 мільйонів гривень.


Футбол

З 2010 року по липень 2012 року — почесний президент Професіонального футбольного клубу "УкрАгроКом".

В січні 2013 Сергій Кузьменко придбав футбольний клуб ПФК "Олександрія".

З січня 2013 року — президент Професіонального футбольного клубу "Олександрія". Після сезону 20132014 Кузьменко обєднав "УкрАгроКом" з ПФК "Олександрія".


Благодійність

Сергій Кузьменко допомагає лікарням, дітячим садкам, школам, громадським організаціям та окремим людям як міста Олександрії, так і Олександрійського району.

Кузьменко допомогає клубу кіокушінкай карате "Спарта-17" та спортивному клубу "Європа-крос" з міста Олександрії.

Щороку у травні місяці до Дня міста Олександрії під патронатом Сергія Кузьменка на спортивній авто-мото трасі "Вербова Лоза" проходять гонки на виживання (контактний або екстремальний автокрос). Ці традіційні змагання носять назву "Кубок Сергія Кузьменка з екстремального автокросу".

У 2011 році у місті Олександрії за сприянням Сергія Кузьменка була видана книга "Мій берег". Автори книги — чоловік і дружина Валерій Іванович Жванко (проза) та Зінаіда Володимирівна Жванко (поезія).

За фінансової підтримки Сергія Кузьменка у 2012 році у Олександрії була надрукована документально-публіцистична повість (російською мовою) "Ориентир на Звезду" про Героя Радянського Союза Антоніну Федорівну Худякову — льотчицю жіночого полку нічних бомбардувальників. Автор книги Тамара Мануіловна Аноко.


Родина

Сергій Кузьменко одружений на Наталії Анатоліївні, виховує сина Івана (1998 р. н.) і доньку Анастасію (2009 р. н.)



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top