П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Хто саботує мобілізацію? Новина з фото

Хто саботує мобілізацію?

18 серпня на оперативній нараді у міського голови з інформації військового комісара Світловодсько-Онуфріївського ОРВК підполковника Сергія Балабухи присутні зробили висновок, що, м’яко кажучи, не всі військовозобов’язані, що підлягають призову для захисту України, настроєні патріотично. Тому я звернувся до Сергія Сергійовича з проханням прокоментувати ситуацію, що склалася.


— Ми люди військові і діємо за наказом, — сказав комісар. — І у нас є чіткий наказ верховного головнокомандувача, Президента України щодо призову на військову службу військовозобов’язаних, бо настала реальна загроза територіальній цілісності нашої держави. А хто ж, як не вони, захистить свій народ від іноземної агресії? Але дійсно, є випадки, коли співробітники військкомату при спробі вручити військовозобов’язаному повістку, від їхніх дружин чують: "А чоловіка немає дома, він на заробітках". Тоді ж, як насправді, він працює у нас в місті, але без офіційного оформлення. І навіть був такий випадок, коли вже практично призвана людина, яка пройшла медичний огляд, написала заяву про відмову йти служити в Армію. Але ж є Закон України "Про військовий обов’язок і військову службу"! То тут уже компетенція військкомату закінчується і далі Законом передбачено втручання міліції і прокуратури. Так в міліцію, згідно ст. 38 п.3 цього Закону, нами направлено біля півсотні заяв на розшук військовозобов’язаних. А до прокуратури, згідно ст. 336 Кримінального кодексу України, направлено 7 матеріалів по ухиленню від мобілізації. Але, на жаль, результату поки-що немає.

— Гадаю, в прокуратурі і міліції почитають цей матеріал і результат буде дуже швидко. Хоч ми живемо у маленькому місті, де майже всі, як не родичі, то куми. Та й мобілізовані схаменуться, адже ухилення від служби — це кримінал, карається від 2-х до 5 років. А як щодо добровольців, вони у нас є?

— Звичайно є! Біля 20 осіб виявили бажання і уже проходять службу. Так що у нас патріотизм не тільки у дітей, які красять свої під’їзди в кольори українського прапора! Але ж багато чоловіків хотіли служити тільки в елітних частинах. Тепер така рознарядка прийшла і ми запрошуємо до аеромобільних військ (колишні ПДВ), морської піхоти та військ спецпризначення. До речі, служба на контрактній основі, де непогане грошове забезпечення. Так у рядово-сержантського складу тільки оклад 2400-3000 грн., а при участі в АТО він подвоюється. Є й інші досить суттєві пільги. І, знаєте, так стає радісно від того, що знищувана на протязі останніх років моя Армія поступово стає на ноги і вже може дати повноцінну відсіч агресору.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top