Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

Андрій Пастушенко — боєць батальйону "Азов" потрапив у ДТП, до лікарні і за грати (ДОПОВНЕНО)

Андрій Пастушенко — боєць батальйону "Азов" потрапив у ДТП, до лікарні і за грати (ДОПОВНЕНО)

Саме у такій послідовності. 1 серпня на межі Олександрійського і Світловодського районів Андрій Пастушенко (позивний "Сивий") заступник командира роти батальйону "Азов" на автомобілі "Opel Astra" потрапив у ДТП. Поінформовані джерела повідомляють, що він заснув за кермом, злетів з дороги і перевернувся в кювет. З переламаними ребрами, вивихом ключиці він потрапив до Світловодської Центральної районної лікарні.
^ Реклама ^

Оскільки правоохоронці, які виїхали на місце ДТП, знайшли в авто бійця "Азову" кілька одиниць вогнепальної зброї, Андрія взяли під варту. Безпрецедентні заходи з охорони бійця у ЦРЛ породили купу чуток у Світловодську і в соціальних мережах. Говорили і про велику кількість вибухівки, знайдену в авто, і про запланований, але попереджений теракт.

Побратим "Сивого" Андрій Гуменюк на своїй сторінці у Facebook поспішив повідомити, що "при виконанні бойового завдання був тяжко травмований наш бойовий побратим, член ОУН, заступник командира роти батальйону "Азов", улюбленець Майдану, Бердянська та Маріуполя - Андрій Пастушенко", а потім обурювався діями міліції щодо його затримання через те, що він "віз у зброярню на ремонт дві одиниці вогнепальної зброї", далі діями суду, який "обрав щодо нього міру запобіжного заходу: арешт на 15 діб або заставу у 24000 гривень".

Прояснити цю детективну історію ми попросили заступника начальника Світловодського міськвідділу міліції Романа Деречина. Він обмежився уточненням місця ДТП, повідомив, що Андрій Пастушенко перебуває у Кіровоградскому слідчому ізоляторі і направив нас до в.о. начальника слідчого відділення Оксани Яременко.

Оксана Яременко відповіла, що не уповноважена надавати інформацію пресі і порадила звертатися до керівництва.

Звертаємося по телефону до керівника сектору зв’язків з громадськістю УМВС в області, підполковника міліції Віталіни Бевзенко. Вона обіцяє уточнити інформацію.

Повторно телефонуємо Віталіні Бевзенко, о 19:00. Вона повідомляє, що після ДТП в автомобілі Андрія Пастушенка було виявлено кілька одиниць автоматичної зброї без відповідних документів. Інформацію було внесено до Єдиного Реєстру Досудових Розслідувань за ознаками ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від двох до пяти років. Стосовно Пастушенка було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застави. Сьогодні ввечері було внесено заставу і громадянина Пастушенка випустили з під варти. Чекати суду він буде на волі.

Досудове слідство триває.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top