Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

Нове сміттєзвалище планується розмістити в урочищі Терники

Нове сміттєзвалище планується розмістити в урочищі Терники

Як ми вже повідомляли, наразі триває спільна робота міської і районної влади з приведення у відповідність сміттєзвалища, розташованого неподалік Павлівки. Водночас, зрушилося з місця питання щодо освоєння нового місця для розташування міського сміттєзвалища.
^ Реклама ^

Так, відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації Руслана Степури, 22 липня було створено спільну робочу групу з виявлення альтернативних земельних ділянок для розміщення нового міського сміттєзвалища, до складу якої ввійшли і екологи, і заступник начальника управління Держземагенства у Світловодському районі, і начальник світловодського УЖКГ, і керівник відділу державного санітарно-епідемічного нагляду у Світловодському і Онуфріївському районах, і керівник відділу управління ДСНС України (пожежної служби) і інші посадовці, а також мешканці Свердлівки і голова Павлівської сільської ради. Очолюють роботу групи Сергій Орленко, заступник голови РДА та Олександр Сич, заступник світловодського міського голови.

ЗА ТЕМОЮ: Керівники міста і району спільно вирішують проблему сміттєзвалища

30 липня члени цієї робочої групи відвідали місце, в якому, імовірно, невдовзі буде розміщено нове міське сміттєзвалище так зване урочище Терники. Це колишня територія військової частини, розташована неподалік керамічного заводу, в кілометрі від цвинтаря. В інтерв’ю нашій газеті співголова робочої групи Олександр Сич підтвердив, що зазначена ділянка знаходиться на достатній відстані і від міста, і від усіх житлових споруд, і від басейну Дніпра, та й площа території дозволяє використовувати її для утилізації відходів.
"Єдине питання, наголосив Олександр Сич це те, що це землі належать Міністерству оборони України, тож, ми будемо витримувати процедуру і вирішувати питання про передачу цієї земельної ділянки для облаштування сміттєзвалища."

Паралельно, як розповів нам Олександр Сич, тривають роботи з узаконення нині існуючого сміттєзвалища та передачу його в оренду міському комунальному підприємству "Комбінат комунальних послуг":
"Ми вже отримали від нашого Держземагенства опис цієї земельної ділянки, маємо її характеристику, проведена і грошова оцінка землі. Комунальним підприємством "ККП" були підготовлені і направлені відповідні листи до обласної державної адміністрації для укладання угоди "ККП" зі Світловодською РДА. Єдиним зауваженням для прийняття цього рішення є майно, яке знаходиться на території сміттєзвалища і належить попереднім орендарям. Але, сподіваюсь, це юридичне питання буде вирішено впродовж найближчих двох тижнів."

Після підписання такої угоди, як зазначив заступник міського голови, "ККП" буде обслуговувати нині існуюче сміттєзвалище та виконувати роботи з його належного утримання, в тому числі пошарового засипання сміття землею. Причому, зауважив Олександр Дмитрович, суто за рахунок підприємства.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top