Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

Олександр Сич: "Запрошуємо бажаючих облаштувати світлофорами перехрестя В. Бойка – Б. Хмельницького за 4,5 тисячі гривень"

Олександр Сич: "Запрошуємо бажаючих облаштувати світлофорами перехрестя В. Бойка – Б. Хмельницького за 4,5 тисячі гривень"

Після останньої сесії міської ради було багато коментарів та заяв з приводу монтажу світлофору на перехресті В. Бойка Б. Хмельницького, особливо його вартості. Озвучувалися цифри і 4,5 тисячі гривень, і 4 тисячі 800 гривень, і 6 тисяч 200 гривень і таке інше. Ми запрошуємо бажаючих облаштувати світлофорами зазначене перехрестя за 4,5 тисячі, або за 6 тисяч 200 гривень згідно існуючих вимог і правил.
^ Реклама ^

Дійсно, в інтернеті можна побачити світлофор (1 од.) вартістю від 4 тисяч 200 гривень до 6 тисяч 800 гривень, в залежності від виробника. Але, по-перше, потрібен не один світлофор. До того ж під час роботи депутатських комісій було висловлено побажання, щоб зазначене перехрестя було обладнане не лише світлофорами для водіїв, але й для пішоходів. При цьому світлофори для пішоходів мають бути оснащені таймером, аби людина знала, скільки часу їй залишилося, аби перейти вулицю. Окрім цього, є певні вимоги для монтажу світлофорів нового покоління, які устатковані світлодіодами, а не лампочками.

Взагалі ж, порядок фінансування витрат на облаштування перехрестя світлофорами передбачає: розробку проекту, проведення експертизи, виконання робіт з монтажу світлофорів, яких потрібно 8 одиниць для водіїв і 8 одиниць для пішоходів.

ЗА ТЕМОЮ: В Светловодске установят "золотой" светофор

Звертаю увагу, що контроль за витратами на ці роботи буде здійснюватися в кілька етапів. По-перше, під час проектування проектною організацією, яка не включить до кошторису непотрібні витрати, по-друге під час проведення архітектурно-будівельної експертизи, коли буде виведено остаточну суму витрат, і, врешті, під час проведення конкурсу на виконання робіт, в якому переможе той, хто запропонує мінімальну ціну.

Олександр Сич,
заступник міського голови з комунальних питань.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top