П’ятниця, 29 березня 2024
Надзвичайні пригоди

Бродячий кіт покусав чоловіка у Світловодську

Бродячий кіт покусав чоловіка у Світловодську

Як свідчить статистика, тварини у Світловодську стають дедалі агресивнішими. Лише упродовж останнього місяця за допомогою до медичних установ звернулося 15 осіб, які постраждали від бродячих тварин чи домашніх улюбленців.


Останній випадок трапився 21 липня. За словами головного спеціаліста відділу держсанепіднагляду у Світловодському районі Радмили Перепеляк, цього дня до травматологічного відділення Світловодської ЦРЛ звернувся мешканець міста з приводу покусів та подряпин передпліччя і кінцівок рук, які він отримав від бродячого кота. Потерпілий проживає по вул. Лермонтова. Коли до його подвір’я забіг невідомий кіт, господар намагався його прогнати, але тварина раптово стрибнула на чоловіка, покусала його та зникла в невідомому напрямку. Так як перевірити тварину на сказ неможливо, потерпілого госпіталізували до травматологічного відділення Світловодської ЦРЛ, де він проходить антирабічне лікування.

Загалом з початку 2014 року від мешканців міста та району надійшло 63 звернення від людей, яких покусали чи подряпали тварини. Лише у липні за допомогою до лікарів звернулося 15 осіб. У 22-х випадках на людей нападали бродячі коти та собаки, усім таким постраждалим призначали антирабічне лікування, 41-й людині зашкодили здоров’ю хатні улюбленці.

Ситуація стосовно збільшення кількості випадків покусів посилюється й тим, що заходи з регулювання чисельності бродячих тварин в даний час у Світловодську не проводяться, наголосила Радмила Олексіївна. Закон України передбачає гуманне ставлення до бродячих тварин, яких рекомендується відловлювати та утримувати у притулках, а коштів у міському бюджеті на облаштування притулку та утримання тварин просто немає.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top