Четвер, 18 квітня 2024
Влада Відео

Начальники підприємств "Житлосвіт 2012" та "Житлосервіс 2012" звільнені з роботи за поданням прокуратури. Світловодськ повертається до реформи ЖКГ Новина з відео

"Реформу ЖКГ треба розпочинати з "нуля", якщо виконати вимоги прокуратури" — таке резюме зробив в кінці засідання виконкому Світловодської міської ради, яке відбулося 18 червня 2014 року, депутат обласної ради Сергій Яременко. Подання Світловодського міжрайпрокурора Віктора Приходько щодо порушень вимог Законів України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", "Про звернення громадян" причин та умов, що їм сприяли" було цього разу предметом розгляду членів виконавчого комітету.


Перший заступник міського голови Сергій Філоненко доповів про факти порушень, виявлених прокуратурою. Зокрема, у Поданні прокурора йдеться про необхідність скасування рішень (як незаконних), Світловодської міської ради №498 від 30.03.2012 року, яким внесено зміни до Статутів КП і визначено, що комунальне майно передається цим підприємствам, закріплюється за ними на праві господарського відання та оперативного управління; рішень виконавчого комітету №259 від 10.04.2013 року, яким передано на баланс новостворених КП житлові будинки і споруди з балансу ЖЕКів №№1, 2, 3, 4, 5 та рішення №260 від 10.04.2013 року щодо виконувачів житлово-комунальних послуг.

Вказує прокурор і на недодержання права мешканців м.Світловодська на обговорення питання регулювання господарських відносин в місті шляхом проведення громадських слухань.

А самостійне прийняття рішень про передачу частини житлових будівель і споруд в утримання та користування, в т. ч. для надання житлово-комунальних послуг ТОВ "Сервіспромексперт" та ТОВ "Ярк-комфорт" прокуратура вважає грубим порушенням вимог законодавства і також вимагає вжити заходів щодо скасування укладених комунальними підприємствами "Житлосвіт 2012" та "Житлосервіс 2012" договорів про надання послуг з управління та утримання житлових будинків, споруд та прибудинкових територій з вказаними вище приватними підприємствами.

Віктор Приходько також пропонує вирішити питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності начальника УЖКГ Віктора Самоляка та спеціаліста з розгляду звернень громадян Світлани Блажок.

В обговоренні цього резонансного питання взяли участь і представники громадськості Людмила Павловська, Вадим Степанець та інші. А депутат міської ради і керівник КП "Житлосервіс 2012" Микита Письменний активно відстоював законність усіх прийнятих рішень і повну неправоту прокурора і громадськості.

Проектом рішення засідання виконкому, яке "озвучив" Сергій Філоненко було передбачено: рекомендувати розірвати контракти з Микитою Письменним та Євгеном Кармалітою і звільнити начальника управління економіки і розвитку міста Наталю Гаврилюк. Наталя Гаврилюк пояснила, що жодного підпису не поставила на прийнятих щодо реформи ЖКГ рішеннях, у своїй роботі завжди дотримувалася букви Закону і якщо рішення буде прийнято, вона буде оскаржувати його в суді, як незаконне.

В результаті обговорення було прийнято рішення:

1. Доручити міському голові Котенку Ю.М.:

- посилити контроль за діяльністю комунальних підприємств, що надають житлово-комунальні послуги;

- вжити заходів щодо відшкодування з ТОВ "Ярк-Комфорт" та ТОВ "Сервіспромексперт" недоотриманих коштів за користування комунальним майном та повернення комунального майна з незаконного користування;

- терміново визначити напрямки та необхідні заходи подальшого реформування системи ЖКГ в місті.

2. Рекомендувати міському голові Котенку Ю.М. прийняти відповідні організаційні та кадрові рішення щодо винних у ситуації, що склалася, осіб.

Члени міськвиконкому проголосували одноголосно "за". Цього ж дня міський голова Котенко Ю.М. своїм розпорядженням звільнив трьох названих керівників.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top