П’ятниця, 19 квітня 2024
Кримінал

ДП "Світловодське лісове господарство" винайшло схему розкрадання бюджетних коштів

ДП "Світловодське лісове господарство" винайшло схему розкрадання бюджетних коштів
Світловодською міжрайонною прокуратурою в ході наглядової перевірки викрито схему розкрадання бюджетних коштів посадовими особами ДП "Світловодське лісове господарство".


Внаслідок протиправних дій посадовців державним інтересам спричинено шкоду у розмірі 950 тис. грн. За ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України прокуратурою розпочато кримінальне провадження.

Схема розкрадання бюджетних коштів полягала у тому, що предмети закупівлі, в даному випадку лісозаготівельні роботи, були поділенні на частини, таким чином посадовцям лісгоспу вдавалося уникнути проведення прозорої процедури відкритих торгів та створити всі передумови для розтрати коштів держави.

В подальшому, за вказаною схемою лісгоспом було укладено 187 договорів підряду загальною вартістю 950 тис. грн. з підставними приватними підприємствами, які взагалі не мали жодних матеріально-технічних резервів до виконання вказаних робіт. Після укладання правочинів, на рахунки приватних підприємств перераховувались кошти, проте, роботи по лісовпорядкуванню виконувались власними засобами державного лісового господарства.
На даний час, досудове розслідування триває.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top