П’ятниця, 19 квітня 2024
Події Відео

Олена Макковій: "Запрошуємо до обговорення концепції реформи місцевого самоврядування" Новина з відео Афіша

Олена Макковій: "Запрошуємо до обговорення концепції реформи місцевого самоврядування"
16 травня 2014 року в приміщенні Центральної міської бібліотеки відбудеться обговорення Концепції реформи місцевого самоврядування в рамках Польсько-українського проекту "Суспільний капітал для місцевого самоврядування. Комітети громадського діалогу у регіонах".


Сьогодні навколо реформи місцевого самоврядування сформувалася неоднозначна ситуація. З одного боку, складається враження, що це питання буде вирішено однозначно, і реформа місцевого самоврядування нарешті відбудеться.

На думку її авторів це однозначно має зміцнити позиції самоврядування, посилити ресурсну і фінансову самодостатність громад, спростити життя людей. Адміністративні послуги "наблизяться" до місця проживання пересічного громадянина, і переважна кількість питань будуть вирішуватися на місцях.
З іншого боку, на етапі підготовки до реалізації реформ громади мають всебічно оцінити свої шанси та місце, визначити перелік можливих проблемних питань, що успішно запобігти їх виникненню. Зокрема, на місцевому рівні необхідно вивчити потенціал громади міста / району щодо підтримки впровадження реформи місцевого самоврядування.

Саме ці питання планується обговорити на запланованій зустрічі представників органів місцевого самоврядування м. Світловодська та Світловодського району, Світловодської районної державної адміністрації та громадського активу міста і району.

Проект реалізується Фундацією розвитку місцевої демократії (Польща, Щецин) та Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика (Україна, Київ).

Детальна інформація за телефоном: 097 232 49 66

Контактна особа, експерт проекту Олександр Возний


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top