Четвер, 28 березня 2024
Кримінал

"Кіровоградрибохорона" вилучила сітки та спіймала браконьєра Новина з фото

"Кіровоградрибоохорона" вилучила сітки та спіймала браконьєра
Як повідомила заступник начальника "Кіровоградрибоохорони" Тетяна Ціленко, 23 квітня при проведенні рибоохоронного рейду, під час огляду берегової лінії на Кінських островах Кременчуцького водосховища в Світловодському районі інспекторами було виявлено та вилучено браконьєрські знаряддя лову сітки довжиною 600 метрів, в яких знаходилась 102 кг риби.


Було складено акти про виявлення та вилучення безгоспного майна. І хоч особи правопорушників не встановлені, але вони позбавлені засобів для подальшого здійснення браконьєрського лову.

А вранці наступного дня рибінспектори спіймали браконьєра "на-гарячому". Ним виявився мешканець Світловодська громадянин С. Він ловив рибу 70-метровою сіткою на Цибульницькій затоці Кременчуцького водосховища. У порушника вилучено 70 штук тарані та 2 карася.

Згідно розрахунків (Постанова КМУ від 21.11.2011 року № 1209) державі нанесено матеріальних збитків на суму 5984 грн. А це вже не штраф, а кримінальна відповідальність. Це вже злочин, передбачений ст. 249 ч.1 КК України незаконне зайняття рибним добувним промислом, яке заподіяло істотну шкоду.

Матеріали виявленого правопорушення будуть направлені до Світловодського МРВ УМВС України. Співробітниками міліції 24 квітня складено відповідні матеріали для відкриття кримінального провадження та внесення до ЄРДР.

"Кіровоградрибоохорона" вилучила сітки та спіймала браконьєра

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top