П’ятниця, 29 березня 2024
Влада

Військовослужбовців вдягнули у форму, будівництво блок-постів на в’їздах у Світловодськ — на часі

Чергове засідання координаційної ради щодо надання допомоги Українській армії відбулося 18 квітня у кабінеті міського голови Юрія Котенка.


Світловодсько-Онуфріївський військовий комісар, підполковник Сергій Балабуха доповів, що до кінця тижня 47 офіцерів будуть забезпечені формою і він пропонує влаштувати на центральній площі міста стройовий огляд. Малося на увазі проходження "коробкою" у 50 чоловік. Мета — щоб люди побачили, на які цілі спрямовуються благодійні внески і відчули — вони під надійним захистом.

Ініціативу не підтримали. Вирішили, що доречніше цей "парад" влаштувати 9 травня, а до того не потрібно зайвий раз хвилювати народ, особливо, старше покоління, яке і так потерпає від телевізійних репортажів з "гарячих" точок країни.

Обговорили нагальні потреби військкомату. Аварійну ситуацію складських і гаражних приміщень вирішили ліквідувати за допомогою купівлі чотирьох рулонів рубероїду та двох листів оцинкованого заліза за рахунок благодійних внесків та роботи робітників одного з комунальних підприємств, оскільки сама будівля військкомату є комунальною власністю.

Щоб завершити екіпіровку військовослужбовців, виділили додатково 5 тис. 453 грн. на ремені, погони, зірки та емблеми.

Доповіли, що у Світловодську всього зібрано 51 тис. грн. благодійних внесків, з них 33 тис. 433 грн. використано на придбання форми, пальне та канцелярські товари. Світловодський район грошей не збирав, але надав матеріальну допомогу кораблю "Куропятніков" і виділив з бюджету 20 тис. грн. на пальне. Онуфріївка зібрала на допомогу армії 14 тис. грн.

Сергій Балабуха доповів також, що військовослужбовці другий місяць поспіль не отримують заробітної плати, тому він організував їдальню і годує людей за рахунок допомоги від благодійників. Однак, бойовий дух підтримується стройовою підготовкою, заняттями з рукопашного бою. Мешканці сусідніх будинків фотографують їх з вікон і балконів.

Найбільше часу зайняло обговорення облаштування трьох блок-постів на в’їздах у місто: з боку Крилівського лісництва, Ревівської дамби та греблі ГЕС. Це вимога Києва. Домовилися, що офіцери, які пройшли відповідну підготовку, обрахують кількість необхідних будівельних матеріалів і військовий комісар доповість міському голові про потреби. Термін виконання — вівторок наступного тижня.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top