Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Релігія

Пасха. Воскресіння Христове

Пасха. Воскресіння Христове
Да воскресне Бог і розсіються вороги Його, і втечуть від лиця Його ті, що ненавидять Його…
^ Реклама ^

Воскресіння Христове, Пасха, Великдень такі дорогі і близькі слова для вірного Богу серця! Чи можемо вмістити таку любов Божу? Чи можемо зрозуміти велич того, що Цар Слави сходить на землю, приймає образ раба, втілюється, живе серед людей, так просто навчаючи, терпить, милує, спасає Своєю смертю і славним Воскресінням?

Трепече душа і жевріють сльози,
І виразить словом людина не в змозі,
Бо Пасха Велика вище єства
Звіща про Великдень нам Церква Свята!


У цей день хочеться так багато сказати і, водночас, відчуваєш наскільки недосконалими є матеріальні форми виразу Божественного на землі, адже, як пише св.Іоанн Новий Богослов, краса Владики Христа незрівнянна, велич невимовна, а слава перевищує можливості ума і слова.

Славне Воскресіння Христове є наше власне воскресіння, котре здійснюється і проявляється в нас через те, що ми стаємо мертвими гріху, живими Богу і достойно поклоняємося Господу, кожну мить свого життя преображаючи душі свої покаянням і любов’ю.

Тож, якщо хочемо пізнати віру живу, любов нелицемірну, надію безмежну; наблизитися до розуміння Слова Божого; зрозуміти як зцілити і спасти душу свою; відчути Царство Небесне у серці своєму; відкрити для себе вічність; мати всю глибину молитви, щоб все наше життя було освітлене променями "Сонця Правди" і розсіялася темрява гріховна, і відступили скорботи і печалі земні, а замість них нас огорнула вічність блаженством своїм, то все це ми знайдемо в чудодійних словах:

"Христос Воскрес! Воістину Воскрес!"

Протоієрей Віталій Коваленко

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top