Четвер, 18 квітня 2024
Влада

Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення Новина з фото

Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення
26 березня під головуванням Юрія Котенка відбулося чергове засідання виконкому міської ради за участі новообраних членів: Олега Щербини, Андрія Москаленка та Ігоря Полякова.


Через те, що два тижні засідань виконкому не було, до порядку денного було включено більше 60-ти питань, розділених на 10 блоків.

Проекти рішень, підготовлених начальником УПСЗН Оленою Балюк щодо матеріальної допомоги громадянам та житлові питання малолітніх (начальник Служби у справах дітей Олена Литвиненко) розглянули оперативно.

Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення
Начальник УПСЗН Олена Балюк

Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення


А ось головному архітектору Сергію Батяшову свої проекти рішень довелося доповідати детально. Цікавими для загалу були такі: приміщення по вулиці Леніна, 58 незабаром перепланується власником та буде здаватися в оренду банку; приміщення колишньої районної бібліотеки, яке перебуває у приватній власності (вул. Леніна, 62), теж буде переплановано і здаватиметься в оренду.

Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення
Головний архітектор Сергій Батяшов


Не всім відомо, що у виконкомі ще існує черга на отримання безкоштовного житла. І цього разу виконком, за поданням начальника відділу з питань житла і ОСББ Сергія Сологуба, поставив дві сім’ї на чергу, вніс зміни до складу чотирьох сімей та затвердив рішення адміністрації та профкому ЗАТ "ОДЕБП" про виділення їх працівнику квартири.

Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення
Сергій Сологуб (в центрі), начальник відділу з питань житла та ОСББ


Як завжди, багато питань було до начальника УЖКГ Віктора Самоляка. За його поданням виконком дозволив ТОВ "ЯРК-комфорт" знести аварійні дерева, в тому числі в тих місцях про які ми недавно писали.

Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення
Начальник УЖКГ Віктор Самоляк


Читайте також: "Тополя падают. Жертв пока нет, но они возможны!"

А ось такі ж дерева, що по вул. Макарова, підприємцю Марусу В.О. зносити не дозволили, бо член виконкому Леонід Керекеша замість 7 чи 9-ти сухих дерев нарахував там тільки два. І оскільки знесення дерев для нашого міста дуже болюче сприймається населенням, то вирішили повністю змінити відповідну комісію, а кожну заяву розглядати з обов’язковим залучення депутата-мажоритарника, який обирався в даному окрузі.

Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення

Виконком також погодився з керуючим справами Вадимом Тумановим: головам квартальних комітетів буде виплачена затримана на два місяці зарплата, вірніше, матеріальне заохочення (а це 350 грн. на місяць).

Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення
Олександр Сич, Вадим Туманов


Швидко розглянули досить багато питань з землеустрою, які презентувала заступник начальника Управління Держземагенства Тетяна Гоменюк, бо всі вони "сесійні", адже земля це прерогатива депутатів.

Не дуже сперечалися члени виконкому, розглядаючи питання, які доповідала начальник Управління економіки Наталія Гаврилюк. Погодилися на пропозиції перевізників скоротити кількість рейсів на маршрутах 2-а, 7, 11, 23 та 24. Причина заборгованість держави перевізникам за пільгові перевезення. Тож тепер інтервал руху на цих маршрутах складатиме не 4 хвилини, а 6-7 хвилин. А як це буде насправді знатимуть пасажири.

Також на підставі рішення суду, члени виконкому скасували своє рішення, за яким на Власівському маршруті працював перевізник Віктор Макаров. Але він до нового конкурсу, який відбудеться через три місяці і який виграти йому при існуючій системі неможливо, ще возитиме пасажирів.

Читайте також: "Суд вирішив — Макарова геть!"

Ну і "радісна" новина для кандидатів на посаду Президента України. Виконком погодився на пропозицію заступника директора редакції міського радіомовлення Тетяни Неділі. Відтепер вартість політичної реклами по радіо коштує за 1 слово 80 копійок, а за 1 хвилину 60 гривень.

Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення
Тетяна Неділя


По закінченню засідання я попросив нових членів виконкому Полякова та Москаленка поділитися першими враженнями щодо участі у роботі виконавчого органу міської влади.

Ігор Поляков:
"Попрацювали досить плідно. В основному все зрозуміло. Але, щоб повністю увійти в русло роботи потрібен час. Гадаю, максимум через два засідання я буду працювати у виконкомі на повну потужність".


Андрій Москаленко:
"Перше враження це почуття відповідальності за прийняті рішення. Адже будь-які наші помилки чи недоопрацювання можуть ускладнити життя світловодців. Не сподобалося те, що ми заздалегідь не мали на руках проектів пропонованих нам для голосування рішень. Якщо це випадково, ну не встигли нам, обраним вчора, підготувати ці документи, то це поправимо. А якщо це система, то її потрібно зламати. Я хоча б за день повинен мати всі документи наступного засідання виконкому. Оті ж дерева. Я б з’їздив на місце і сам би подивився, чи треба їх пиляти. Якщо складності з друком то є інтернет, є сайт міської ради. Адже не тільки мені, а й іншим громадянам буде цікаво знати, які ж рішення планує прийняти виконком".


Новообрані члени міськвиконкому вперше приймали рішення
Нові члени виконкому Ігор Поляков та Андрій Москаленко


Читайте також: "Міська рада крокує в ногу з часом — два представника громадськості обрано членами міськвиконкому"

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top