Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Світловодське УЕГГ радить, попереджає, застерігає! Новина з фото

Світловодське УЕГГ радить, попереджає, застерігає!
Галина Борисівна Фомуляєва, начальник виробничо-технічного відділу

Через грубі порушення й невиконання споживачами природного газу правил безпечного користування газовими приладами, самовільне втручання абонентів у систему газопостачання: перенесення, встановлення та заміна газових приладів, влаштування витяжної вентиляції зі штучним спонуканням, порушення тяги від опалювальних приладів і проточних водонагрівачів у Світловодську та Світловодському районі почастішали випадки отруєння чадним газом.
^ Реклама ^

Протягом 2013-2014 років виявлено 1591 випадків технічних порушень. Іноді для монтажу газової системи всередині квартири або домоволодіння споживачі звертаються до недосвідчених і невмілих фахівців, при цьому документальне оформлення не здійснюється. Не рідкістю є випадки самостійного перенесення газового обладнання, з використанням для приєднання до системи газопостачання гумових шлангів. Все це призводить до загазованості приміщень квартир, під’їздів, що може викликати трагічні наслідки! Останній трагічний приклад у нашому місті — нещасний випадок зі смертельним наслідком, що стався у грудні цього року у будинку №100 по вулиці 9 Січня. Причина — користування самовільно встановленою бездимохідною газовою колонкою.

Правилами безпеки систем газопостачання України передбачено, що встановлення, переміщення та заміну газових приладів мають право здійснювати виключно спеціалізовані підприємства газового господарства з урахуванням нормативних актів та внесенням змін до відповідної технічної документації.

Для запобігання нещасних випадків, якщо у Вас виникла потреба газифікувати житловий будинок, комунально-побутові об’єкти, замінити застаріле газове обладнання на нове, перенести газові прилади або встановити побутовий лічильник газу, з усіх питань, пов’язаних з використанням газу в побуті, необхідно звертатися тільки до фахівців з експлуатації газового господарства, які мають ліцензію та дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Спеціалісти відділу "Єдине вікно" Світловодського УЕГГ професійно нададуть Вам інформацію, приймуть від Вас пакет документів, нададуть допомогу в отриманні технічних умов та розробці проектної документації і в відведені законодавством терміни підготують документи для виконання монтажних робіт.

Проектна група СУЕГГ розробить проектно-кошторисну документацію на первинну газифікацію будинку, комунально-побутового об’єкту, додаткове встановлення або заміну газового обладнання.


Графік прийому абонентів за адресою вул. 8-го Березня буд.30 (2-й поверх, виробничо-технічний відділ)

Приймальні дні і години:
Понеділок, середа, п’ятниця з 8 00 до 12 00
Вівторок, четвер з 13 00 до 15 30
Обідня перерва з 12 00 до 13 00

Контактний телефон: 3-33-92

Світловодське УЕГГ радить, попереджає, застерігає!
Наталя Валеріївна Григорєва інженер, виконує функції "Єдиного вікна"


Перелік необхідних документів, для додаткового встановлення або заміни газової колонки (іншого газового обладнання)

1. Дозвіл балансоутримувача на встановлення газової колонки.

2. Довідка про склад сімї.

3. Акт розгортки димових каналів (для димохідної колонки) та Акт на приймання та експлуатацію димових та вентиляційних каналів.

4. Технічний паспорт на житло (оригінал) і копія та документ на право власності.

5. Паспорт власника квартири, ідентифікаційний код.

6. Робочий проект (в разі наявності).

7. Дозвіл власника/ків газопроводу (сусідів) на підключення, в разі якщо проводилась часткова або повна заміна стояка.


Черговість проведення робіт

Необхідно отримати технічні умови на газифікацію, встановлення додаткового газового обладнання у ВАТ "Кіровоградгаз" Світловодське УЕГГ. Це документ, що дозволяє газопостачання об`єкта, і описує основні вимоги, які необхідно виконати при цьому.

Розробка проектної документації, що визначить розташування газових приладів (лічильників, регуляторів тиску), марку газового опалювального обладнання, його потужність.

Погодження проектної документації ВАТ"Кіровоградгаз" Світловодське УЕГГ.

На основі погодженої проектної документації виконуються монтажні роботи, безпосередньо працівниками Світловодського УЕГГ або організаціями, які мають дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та відповідну ліцензію.

Прийомка в експлуатацію об’єкту системи газопостачання замовником разом з відповідальними працівниками ВАТ "Кіровоградгаз" Світловодське УЕГГ.

Врізка в газопровід експлуатаційною службою ВАТ "Кіровоградгаз" Світловодським управлінням газового господарства.

Пуск газового обладнання службою ВБО СУЕГГ.

Підсумовуючи вищевикладене, хотілося б зазначити, що, виконуючи вимоги Правил безпеки систем газопостачання України, ви не тільки будете впевнені в повному та якісному оформлені відповідної документації, але й у збереженні свого життя та життя своїх близьких.

Недотримання правил безпеки користування газом у побуті може коштувати Вам життя і життя Ваших рідних. Життя людини безцінне. Памятаймо про це.

Бережіть себе. Тепла і затишку Вашому дому!


Галина Фомуляєва,
начальник виробничо-технічного відділу

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top