Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Надзвичайні пригоди

Нещасний випадок на льоду — одного рибалку врятували, другий помер Новина з фото

Нещасний випадок на льоду — одного рибалку врятували, другий помер
21 лютого три години боролися за життя двох чоловіків Світловодські рятувальники. Нещасний випадок стався на Кременчуцькому водосховищі навпроти будинку №40 по вулиці Приморській. 24-річного рибалку — любителя Павла Ф. врятувати не вдалося. Врятований Віталій Б., 32 роки, після медичного огляду пішов додому.
^ Реклама ^

Отже, давайте прослідкуємо крок за кроком, як це відбувалося. Можливо, деяким відчайдухам, буде корисно знати скільки людей ризикували своїм життям, щоб врятувати одного чоловіка з трьома (!) дрібними рибками. Другому допомогти не змогли, на жаль…

О 17:28 на пункт зв’язку ДПРЧ-17 по телефону від невідомої особи надійшло повідомлення про те, що на Кременчуцькому водосховищі провалилися під кригу дві особи, які потребують негайної допомоги.

Оперативна група Світловодського міськрайвідділу управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Кіровоградській області на чолі з підполковником Ярославом Любецьким прибула на місце події. Створили першу рятувальну ланку. На відстані 2000 метрів від берегу побачили першого потерпілого. За допомогою рятувального спорядження спустилися на тонкий лід (15-20 см) просувалися з інтервалом 8 метрів один від одного. Таким чином пройшли 300 метрів від берега. На відстані приблизно 1700 метрів побачили одного потерпілого, а праворуч від нього ще одного, який махав руками та кликав на допомогу. Рушили далі.

О 17:52 до місця пригоди прибуло водолазно-рятувальне відділення. Створили другу рятувальну ланку, яка також вирушила на лід. Пересувались по-пластунськи, лід тоншав. Таким чином подолали 400 метрів від берега. Лід став проламуватися. Далі можна було просуватися лише за допомогою рятувального човна. Стало темно. Рятувальна ланка №2 продовжила рух у напрямку потерпілих з ліхтарем, перша ж залишилася за 400 метрів від берега.

О 18:04 водолази стали просуватися по тонкій кризі за допомогою рятувального човна в бік потерпілого, приблизна відстань до нього становила 700 метрів.

О 18:59 водолази дістались до потерпілих. Один був у задовільному стані, біля нього у воді знаходився ще один чоловік без ознак свідомості. Вилучили людей з водойми до рятувального човна. Направились до берега, зустрілись з ланкою №1 за 400 метрів від берега.

О 19:31 передали першій ланці рятувальний човен з потерпілими. Водолази рухалися за човном на відстані 8 метрів один від одного.

О 19:53 потерпілих доставили до карети "швидкої допомоги".

О 19:56 медики провели обстеження потерпілих. Один перебував у задовільному стані, другий помер.

Нещасний випадок на льоду — одного рибалку врятували, другий помер

Рятували, ризикували, повзали по-пластунськи, мерзли, обдирали руки до крові: начальник Світловодського МРВ У ДСНС України у Кіровоградській області підполковник служби ЦЗ Любецький Я.В., головний інспектор Світловодського МРВ У ДСНС України у Кіровоградській області майор служби цивільного захисту Дементій В.І., заступник начальника ДПРЧ-17 У ДСНС України у Кіровоградській області ст. лейтенант служби ЦЗ Предзимірський С.Л., старший пожежний-рятувальник сержант служби ЦЗ Гаркуша Є.І., старший водолаз ВРВ Лук’яненко М.Л., водолаз ВРВ Лук’яненко О. Л., водолаз ВРВ Скотніков В.В.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top