П’ятниця, 29 березня 2024
Освіта

Мороз дозволить школярам не ходити до школи

Мороз дозволить школярам не ходити до школи
В управлінні освіти Світловодського міськвиконкому розповіли за яких умов школярам можна не відвідувати школу зимою.


Начальник Управління освіти Геннадій Френкель повідомив нашому виданню, що існують санітарні норми і правила, які регулюють відміну занять для школярів. У разі зниження температури повітря до 20 градусів морозу, заняття відміняються для учнів початкової школи, якщо температура опускається нижче 24 градусів для учнів середньої та старшої школи.

З метою уникнення переохолодження та обмороження дітей управління освіти рекомендує:
- при виході дітей з дому підбирати для них відповідний теплий одяг;
- не залишати без нагляду дітей дошкільного та молодшого шкільного віку;
- обмежувати перебування дітей на вулиці.

У випадку зниження температури повітря до -20°C у навчальні дні залишати дітей 1-4 класів вдома під наглядом дорослих.

За словами Геннадія Френкеля, управління освіти щоденно відслідковує відвідування шкіл учнями. Поки що ситуація нормальна, передумов для епідемій грипу немає. У школах підтримується відповідний температурний режим.

Ми зателефонували до Світловодської гідрометобсерваторії. Синоптик Марина Царственна повідомила, що сьогодні на 11:00 температура повітря становила 13,5 градусів нижче нуля, але вже вночі прогнозується суттєве зниження температури повітря до 23-25 градусів морозу, вдень буде тепліше -18-20°C. Південно-східний вітер 9-14 м/сек, пориви 15-20 м/сек.

Тож, якщо прогноз синоптиків підтвердиться, управління освіти радить залишити дітей 1-4 класів вдома під наглядом дорослих. Якщо ж доглядати за дітьми немає можливості, безпечніше їх привести до школи.

У сусідньому Кременчуці 30-31 січня та 1 лютого молодших школярів звільнили від навчального процесу. Старшокласники будуть ходити до школи, повідомляє Телеграф.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top