Субота, 20 квітня 2024
Влада

Вирішується доля лісового масиву у Світловодську: чи вирубають 44 дерева?

Вирішується  доля лісового масиву у Світловодську: чи вирубають 44 дерева?Один з місцевих підприємців звернувся до виконкому міської ради з заявою про дозвіл на знесення 44-х дерев у лісовому масиві біля заводу чистих металів. Це питання виконавчий комітет розглянув 20 листопада на своєму черговому засіданні.


Як повідомив Віктор Самоляк — начальник управління житлово-комунального господарства, комісія свої висновки надала і не заперечує проти вирубки старих, сухих дерев у кількості 44 штук.

Та міський голова Юрій Котенко і деякі члени виконкому були налаштовані категорично проти. Спочатку вони піддали сумніву інформацію Самоляка. Невже дійсно всі 44 сосни (а мова йшла саме про сосни, яким не один десяток років) стали одночасно старими та сухими?

Потім виконком зацікавило скільки ж новонасаджень зробили ті, хто вже повирубував дерева в місті, отримавши дозвіл від виконкому, хоча б у поточному році? Чи є взагалі така зона, визначена спеціалістами?

Зрештою, вирішили: не довіряти ними ж створеній комісії і начальнику УЖКГ. Кількох членів виконкому відрядити на місце можливої вирубки дерев, зробити свої висновки і лише після цього повернутися до розгляду резонансного питання.

Тетяна Дроздова
за матеріалами сайту Світловодської міської ради
Фото: Ігор Котляров

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top