Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Чи бути аптеці у Подорожньому?

У м.Кіровограді відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань власності, ефективного використання майна та приватизації. Головував на ньому голова постійної комісії Корецький Микола Іванович. Саме на цьому засіданні розглядалося питання, що надзвичайно турбує жителів села Подорожнього чи бути аптеці в їхньому селі.
^ Реклама ^

Нагадаємо, що мова йде про приміщення, збудоване ще за часів створення Кременчуцького водосховища, коли жителів переселяли із затоплених районів на нові необжиті місця. Саме в ті часи за кошти держави для потреб громади і розвитку села були збудовані школа, лікарня, пошта, аптека, магазини, інші об’єкти соціального призначення.

Часи змінювались, змінились і власники. Приміщення, в якому розміщалася аптека, перейшло у власність територіальних громад області, хоча рішення громади села Подорожнього про таку передачу не було і ким воно було прийнято - невідомо. Орендарем приміщення стало підприємство "Ліки Кіровоградщини", вони використовували лише службову частину, більша ж частина приміщення (житлова) після смерті працівника понад 15 років пустувала. Однак громаду Подорожнього такі питання мало турбували, досить було того, що аптека працює, хоча асортимент ліків та цінова політика бажали бути більш наближеними до потреб людей.

З часом власники взагалі припинили свою діяльність, не попередивши про своє закриття ні громаду, ні сільську раду. Коли ж стурбована громада почала стукати у всі можливі двері в Подорожненську сільську раду, Світловодську районну раду, районну державну адміністрацію, Кіровоградську обласну раду, тоді і виявилося, що депутати обласної ради прийняли рішення про відчуження майна, чи простіше сказати виставили об’єкт нерухомості на продаж.

Виконком сільської ради терміново приймає рішення і направляє клопотання до голови обласної ради про відміну рішення про відчуження майна і просить передати його у власність територіальної громади з метою використання під аптеку та інші об’єкти соціально-побутового призначення. Депутати обласної ради рішення своє змінили, приміщення з торгів зняли, але передавати громаді у власність не поспішають.

Спочатку аргументували тим, що таке рішення приймає не виконком, а сесія сільської ради, а потім, проігнорувавши звернення громадської організації "На зустріч людям", ветеранської організації, рішення депутатів сільської ради, більше 200 підписів жителів Подорожнього та Нагірного (які також обслуговувалися в цій аптеці), звернення Світловодської районної ради та районної державної адміністрації, приймають рішення на користь комунального підприємства "Кіровоградфармація", яке в особі керівника Грозян Тетяни Петрівни, обіцяє відкрити аптеку спочатку в першому кварталі 2014 року, потім в другому, а насправді невідомо коли і в якому році.

Цікаво і те, що жителі, які найбільш зацікавлені у відкритті аптеки, ніяким чином не можуть вплинути на діяльність підприємства "Кіровоградфармація", їм залишається лише чекати на милість чи на диво. Натомість кроки, які громада здійснила самостійно − знайшла підприємців, які готові здійснити поточний ремонт та почати працювати вже в 2013 році − взагалі до уваги членів комісії не беруться, вони, бачте, впевнені, що буде порушена процедура тендерного відбору та вже зараз вказують на неправомірні корупційні дії місцевої влади.

Громадо Подорожнього! Поважним особам з області звичайно краще знати як правильно управляти майном на Вашу користь, адже у Вас на місцях на це не вистачить ні таланту, ні розуму. Члени комісії вже зараз впевнені, що коли після виборів зміниться сільський голова, то він один, без вашої згоди, самостійно прийме рішення і продасть майно, а так область Вам його збереже (чи продасть), знову ж таки на Вашу користь. Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні" до уваги взагалі не береться, знову ж таки з огляду, що їм видніше, як краще його трактувати.

Подорожани, змиріться!

Або йдіть до суду!

З повагою,
Наталія Ставкова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top