Вівторок, 16 квітня 2024
Влада

Зимові канікули розпочнуться раніше, а призов на військову службу не скасовується

Зимові канікули розпочнуться раніше, а призов на військову службу не скасовується13 листопада члени виконкому Cвітловодської міської ради на своєму черговому засіданні опрацювали 17 питань порядку денного. Далі коротко про ті, що нас зацікавили.


Свято наближається

Зимові канікули у світловодських дітей почнуться 25 грудня 2013 року і триватимуть до 7 січня 2014 року. За словами Геннадія Френкеля — начальника управління освіти, канікули краще змістити на 3 дні, аби вони не збіглися в часі з найактивнішою фазою захворювань дітей. По кількості днів відпочинку канікули світловодських учнів ніяк не відрізнятимуться від рекомендацій та норм міністерства.


Харчування учнів

Геннадій Френкель також розповів присутнім про організацію харчування учнів у шкільних їдальнях. Вислухавши доповідача, виконком вирішив: встановити для всіх пільгових категорій учнів загальноосвітніх навчальних закладів одноразовий режим харчування та з урахуванням реального фінансування та затвердити з 1 січня 2014 року вартість харчування за кошти міського бюджету учням 1-4 класів загальноосвітніх шкіл — 2,70 грн. на одного учня; учням окремих категорій (діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей) — 5,10 грн. на одного учня 1-4 класів, та 6,00 грн. на одного учня 5-11 класів; учням, які є інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, за поданням визначенням режиму харчування в межах коштів, які будуть відшкодовуватись Світловодським міським управлінням праці та соціального захисту населення. Харчування учнів груп продовженого дня загальноосвітніх навчальних закладів міста здійснюється за кошти батьків.


Черговий набір на військову службу

Про підготовку і проведення приписки громадян, 1997 року народження до призовної дільниці Світловодсько-Онуфріївського ОРВК у січні-березні 2014 року (а саме з 8 січня по 31 березня 2014 року) повідомив Сергій Балабуха, військовий комісар Світловодсько-Онуфріївського ОРВК.

Коли присутні поцікавилися щодо контрактної армії, комісар пояснив:

"Контрактна армія є, але Президент України 14 жовтня підписав Указ, згідно з яким буде проводитися призов на контрактній основі у квітні-жовтні 2014 року. Останній призов був у Збройні Сили, а у внутрішні, прикордонні та залізничні війська призов здійснюється".

Тетяна Зима
Фото: Ігор Котляров

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top