Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

Ігри світловодського мера у відставку

Юрій КотенкоЮрій Котенко24 вересня 2013 року на 45-й сесії Світловодської міської ради відбулася неординарна подія. На початку сесії міський голова Юрій Котенко зачитав заяву про відставку і залишив сесійну залу, пише газета "Взаимопомощь".
Цей крок був несподіванкою не тільки для багатьох депутатів, але й для секретаря ради Зінаїди Климчук. Адже напередодні вони разом обговорювали порядок денний сесії. Відповідно до регламенту міської ради, у разі добровільного залишення посади міським головою, ніхто на його рішення впливати не може. Депутати прийняли заяву Котенка до відома, а Любов Чекаленко, депутат від Партії регіонів, запропонувала скликати позачергову сесію з цього питання.
^ Реклама ^

Не встигла ця новина дійти до мешканців міста, як 26 вересні з’явилося звернення фракції Партії регіонів Світловодської міської ради. В ньому, зокрема, зазначається:
"Депутатська фракція Партії регіонів на своєму засіданні розглянула питання з приводу усної заяви міського голови Юрія Котенка на сесії міської ради, яка відбулася 24 вересня 2013 року щодо наміру складання повноважень міського голови.

Депутати від Партії регіонів не поділяють намірів Юрія Котенка, так як на даний час питання про складання ним повноважень міського голови на засіданнях фракції не розглядалося і наразі воно недоцільне і несвоєчасне.

Зважаючи на складне становище в місті з питань житлово-комунального господарства, ремонту доріг, своєчасного початку опалювального сезону та інших проблем, які склались у зв’язку з непроплатою держказначейством платіжних доручень установ міста, фракція депутатів Партії регіонів не підтримала намір міського голови Юрія Котенка скласти свої повноваження".

Отже, мер повернувся. Але залишається питання: що ж то було?

У мешканців міста, які цікавляться політикою, щодо цієї дивної події є декілька версій.

Одна з них — міського голову до наміру скласти повноваження спонукали протиріччя в міській організації ПР. На минулих виборах регіонали отримали міського голову та двадцять чотири з п’ятдесяти депутатів міської ради. До них долучилися три представники Сильної України. Практично постійно їх підтримують ще три представники Народної партії. На першій сесії після виборів представниками ПР багато говорилося про створену вертикаль влади та монолітність рядів, яка забезпечить щасливе життя світловодчанам. Однак, це продовжувалось недовго. Перші протиріччя почалися вже наступного після виборів року, коли мер, за ініціативи і підтримки громадськості, вирішив ліквідувати ЖЕКи. Впливові члени партії стали на захист "вірних партійців". Реформа перетворилася на фарс, а мер отримав "жовту карточку" від тодішнього голови ОДА Сергія Ларіна під час проведення відкритого засідання колегії ОДА в міському Палаці культури.

Іншою версією відставки, є дружні стосунки міського голови з впливовим міським політиком з опозиції. Злі язики говорять, що останній свого часу допоміг Котенку стати мером міста. Також місцеві аналітики знаходять слід опозиціонера у спробі мера реформувати ЖЕКи та взяти під контроль головного та єдиного теплопостачальника в місті — СП ТОВ "Світловодськпобут". Звичайно, це не подобається однопартійцям мера.

Ще однією версією такого вчинку є стан здоров’я міського голови. Протягом каденції він неодноразово і подовгу перебував на лікарняному. Посада міського голови потребує напруженої щоденної роботи. Це не кращим чином позначилось на здоров`ї Юрія Миколайовича, і він вирішив подати у відставку.

Отже, відставка не відбулася, і Юрій Котенко повертається до свого кабінету. Але відчувається, що ця історія ще не закінчилася.

Вадим Степанець
"Правдоруб"

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top