Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Світловодськ вкотре показав свої туристичні принади Новина з фото

Біля стін таловобалківського монастиря (в центрі — Валентина Животовська)Біля стін таловобалківського монастиря (в центрі — Валентина Животовська)Цими днями Світловодськ, включно з районом, відвідала чисельна делегація із музейних працівників кількох областей України та чиновників, відповідальних за туристичну галузь райцентрів Кіровоградської області, очолювала яких начальниця департаменту культури і туризму при облдержадміністрації Валентина Животовська.
Наше джерело, член молодіжної ради при голові Кіровоградської ОДА та член оргкомітету другого центрально-українського музейно-туристичного фестивалю від Світловодщини Микола Середенко розповів, що гості відвідали чимало визначних місць нашого району, зокрема, приватній зоопарк в Озерах та чоловічий монастир у Таловій Балці.
^ Реклама ^

Світловодськ вкотре показав свої туристичні принади

Світловодськ вкотре показав свої туристичні принади

Щоправда, говорить він, у зоопарку стався прикрий інцидент, який певною мірою негативно позначився на нашій гостинності. Річ тім, каже Середенко, що за відвідини зоопарку офіційно плата не береться — просто на вході стоїть скриня для добровільних пожертв. Тобто, хто, скільки може — стільки і кидає. Та чи то охороні здалося, що гості мало вкинули, чи щось інше. Так чи інакше, на делегацію "наїхала" зоопарківська обслуга з вимогою "додати добровільних пожертвувань". Їх, безумовно, додали. От тільки осад опісля зостався малоприємний…

Світловодськ вкотре показав свої туристичні принади
У зоопарку


У Світловодську безпосередньо гості були у захваті від тутешнього яхт-клубу "Кристал". А від прогулянки МНСівським теплоходом "Затока" акваторією Кременчуцького водосховища — й поготів. На причалі колишньої пристані делегацію особисто зустрічали перший заступник міського голови Юрій Лукинський та начальник міського управління культури Надія Клокар, які люб’язно запросили гостей до Палацу культури, де якраз у цей час там відбувалося відкриття персональної виставки місцевого художника Анатолія Сіромахи.

Світловодськ вкотре показав свої туристичні принади

Світловодськ вкотре показав свої туристичні принади
Після прогулянки на теплоході (гостям допомагає сходити на берег особисто Юрій Лукинський)

Світловодськ вкотре показав свої туристичні принади

А ще гості побували у міському краєзнавчому музеї. До речі, його директор Віктор Сергєєв гостей не зустрічав — він був разом із ними від самого початку їхнього перебування на наших теренах і просто блискуче виконав місію своєрідного гіда, розповідаючи і про історію міста, і про пам’ятні його знаки і таке інше, і тому подібне.

Ну, а на завершення делегацію було запрошено заключну вечерю до туристично-розважального комплексу "Балу", де учасники, окрім трапези, мали приємну нагоду переглянути пісенні виступи артистів міського Палацу культури…

Як замітив Середенко, Світловодськ вже вкотре (і не зайве) "засвітився" як один із перспективних центрів не лише нашої області, а й, напевне, України. А наскільки вдало — покаже час.

Віталій Асауленко
Фото: Роман Любарський ("Народне слово"), Віталій Асауленко

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top