Вівторок, 16 квітня 2024
Події

На засіданні Громадської Ради зчинився ґвалт! Новина з фото

На засіданні Громадської Ради зчинився ґвалт!Основні питання порядку денного, винесені на чергове засідання Громадської ради при міськвиконкомі, начебто не мали під собою чогось надто суперечливого — обговорення пропозицій щодо розвитку Світловодська в рамках обласної програми "Центральний регіон-2015" та стан профілактики та боротьба з амброзією. Тож, з чого тут зчиняти ґвалт?
Програма, кажуть, виконується, хоча чогось позитивного світловодці, попри оптимістичні реляції влади про її наповнення конкретним змістом, ще не побачили. Зате щодня вони бачать на вулицях та дворах амброзію — можна вже й звикнути.


А тут ще й депутат міськради Таїса Гончаренко, тримаючи у руках нашу газету ("Світловодськ-інформ"), спробувала внести корективи до порядку денного з метою обговорення надрукованого у минулому номері "СІ" відкритого листа від працівників СП ТОВ "Світловодськпобут", які бідкаються у зв’язку з аховим станом на їхньому підприємстві. Пропозиції підтримати і не підтримати депутатку зазвучали одночасно, причому — на підвищених тонах (про це наприкінці), які не вщухали і майже весь час промови в.о. начальника управління економіки Ірини Ласіциної про здобутки "Центрального регіону" у нашому місті та про те, що ця Програма має отримати нових поштовх під назвою "актуалізація"

На засіданні Громадської Ради зчинився ґвалт!
Ласіцина відмічає здобутки "Центрального регіону"

Присутні, зокрема, член ГР міськдеп Володимир Помазан висловив здивування, чому саме це питання має обговорюватись. За його словами, дана Програма носить здебільшого політичний характер і не містить у собі жодного економічного ефекту. Його, як медика за фахом, цікавила у Програмі саме медично-лікувальна тематика, якій, сказав він, у Програмі присвячено 11 пунктів.
"А чи покращилась система охорони здоров’я з часу прийняття Програми у 2011 році?", — спитав Помазан доповідачку…

Ще один член ГР Олександр Возний зазначив, що ЦР після підвищення Сергія Ларіна з голови облдержадміністрації до заступника голови Адміністрації Президента перетворилася на звичайнісіньку формальність.

На засіданні Громадської Ради зчинився ґвалт!
Возний сумнівається у ефективності ЦР після того, як область залишив Ларін

А от Сергій Тишко, заступник голови ГР, зазначив, що хоч ця Програма особливого ентузіазму у городян не викликає, але заради справедливості треба відзначити, що щось таки робиться. Взяти, хоча б, отой супер-елеватор на Лісозаводі, який до невпізнання змінив у кращий бік, звичайно, робітниче селище, не говорячи вже про нові робочі місця. І таких прикладів — чимало, додав він, запропонувавши взяти інформацію Ласіциної до відому. Що й було зроблено.

На засіданні Громадської Ради зчинився ґвалт!
А у Тишка трішки більше оптимізму

"По амброзії" з трибуни виступили представниця санепіднагляду (колишня РайСЕС) Світлана Демченко і начальник УЖКГ Віктор Самоляк. Перша розповіла про отруйність цієї рослини, одночасно повідомивши, що боротьба із нею у Світловодську ведеться вкрай негативно. Натомість Самоляк розповів про три покоси амброзії, які провели комунальники протягом літа на вулицях у скверах Світловодська і про те, що косити ще є чого, але вже немає бюджетних коштів на цю косовицю…

На засіданні Громадської Ради зчинився ґвалт!

На засіданні Громадської Ради зчинився ґвалт!
Демченко і Самоляк про труднощі боротьби з амброзією

Як тут вибухнув Помазан:
"Та не коштів у вас немає — господаря путнього у вас немає!".
Після чого він нагадав, що загальний фонд потреб УЖКГ складає 1,7 мільйона гривень — сума, за його словами, солідна і достатня, щоб боротися із амброзією…

На засіданні Громадської Ради зчинився ґвалт!
Помазан головною трудністю боротьби з амброзією вважає безгосподарність

Пролунало ще кілька критичних реплік. Після чого одноголосно було визнано, що боротьба з амброзією у місті ведеться вкрай незадовільно. І заради виправлення ситуації, цитуємо протокол засідання:

"Рекомендувати міському голові Котенку Ю.М., який за фахом лікар, взяти боротьбу з амброзією під особистий контроль. Інформувати керівництво обласної фіто-інспекції про незадовільну роботу її працівників у Світловодську".


… Нарешті дійшла черга і до Гончаренко, яка з трибуни зачитала тривожний лист адресований і міському голові, і голові ОДА, і міжрайпрокуророві, і нашій газеті, куди вона і занесла цей лист особисто.

На засіданні Громадської Ради зчинився ґвалт!
Гончаренко зачитує листа від колективу теплопостачальників

Щойно вона закінчила читання, як член ГР Віктор Чепурний заявив, що це підприємство свого часу було створено "по-чорному". "По-чорному" воно й працює. А нам (Громадській раді) нічого тут обговорювати — за статутом "Світловодськпобуту", до його Спостережної ради входить міський голова як виразник інтересів громади (на даний момент — Юрій Котенко). От нехай він і наводить там лад, підсумував Чепурний.

На засіданні Громадської Ради зчинився ґвалт!
Чепурний вважає, що втрутитися у роботу "Світловодськпобуту" повинен міський голова, як член Спостережної ради підприємства

З такою постановкою питання категорично не погодився присутній на засіданні керуючий справами міськвиконкому Вадим Туманов. На його переконання, коли йдеться про зрив опалювального сезону у місті, то вплив на ситуацію мера буде посилено у рази якщо і громада не залишатиметься осторонь… Після 5-хвилинних палких дебатів інформацію Гончаренко вирішено взяти до відому.

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top