Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Свято

Люд масово починає ідентифікувати себе з великою українською нацією Новина з фото

Люд масово починає ідентифікувати себе з великою українською націєюЯк відомо, за день до свята Дня Незалежності України відзначається не менш важливе свято — День Державного Прапора.
Тож о 10:00 23 серпня на центральній площі, поряд з оновленим Лєніним (тепер він у нас золотий — може, хто його вкраде…), влада, за присутності перших градоначальників, урочисто відзначила сей День.
^ Реклама ^

На героїчній щоглі, на якій ще до офіційного проголошення Незалежності і вперше на Кіровоградщині та попри заборону влади, у небо здійснявся синьо-жовтий стяг, було урочисто піднято державний прапор, а на сусідній щоглі — прапор міста. Після чого до присутніх з вітальним словом звернулася секретар міськради Зінаїда Климчук. Кульмінацією ж урочистостей стало отримання п’ятьма юними світловодцями, яким до цієї врочистої дати виповнилося 16 років, паспортів громадянина Україна безпосередньо з рук міського голови Юрія Котенка.

А на 16-ту годину на Бульварному узвозі свій День Прапора відзначила опозиція, головно, міські осередки ВО "Свобода" і "Батьківщина". Тут прапор не підіймали, бо щогли немає — він здійснявся вгору на синьо-жовтих повітряних кулях, знизу утримуваний тоненькою мотузкою — щоб далеко не влетів...

За великим рахунком, опозиція облаштувала це свято дещо змістовніше, ніж влада на площі. Окрім прапору, що гордо висів у повітрі, кілька добрих пісень заспів колоритний бандурист із Полтавщини Богдан Джурка і, безумовно, фаворит останніх парламентських перегонів у Світловодську й районі, лідер рок-команди "Тінь Сонця", "свободівець" Сергій Василюк.

Звісно, були не лише пісні — були привітання-промови від того ж таки Василюка, від помічника-консультанта нардепа фракції ВО "Свобода" Станіслава Ханенка, Юрія Наталушка та від депутата міськради з "Батьківщини" Таїси Гончаренко.

Та чи не з найбільшою зацікавленістю присутні заслухали виступ гостя з Кривого Рогу, "свободівця" Ігоря Степури. Від передав вітання краянам від нормальних українців Кривбасу, яких у цьому промосковському регіоні стає все більше. Тамтешній люд, сказав він, позбавляючись комплексу "совкової" меншовартості, масово починає ідентифікувати себе з великою українською нацією. Найбільш виразний показник цього процесу — 23% криворіжців проголосували на останніх виборах до Верховної Ради за ВО "Свобода". А потім ще з годину над Дніпром і під синьо-жовтим прапором лунали українські пісні.

Люд масово починає ідентифікувати себе з великою українською нацією
Бандурист Богдан Джурка

Люд масово починає ідентифікувати себе з великою українською нацією
Молодий політик і музикант Сергій Василюк

Люд масово починає ідентифікувати себе з великою українською нацією
Криворізький гість Ігор Степура

Люд масово починає ідентифікувати себе з великою українською нацією
Міськдеп від "Батьківщини" Таїса Гончаренко

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top